Til hovedinnhold

Skal hacke GSM-nettet for sikkerhets skyld

Hackere/crackere mener at sikkerheten i dagens GSM-nett er altfor dårlig. På den nederlandske hackersamlingen Hacking at Random, opprettet sikkerhetsekspertene Karsten Nohl og Sascha Krissler en aksjon for å bytte ut grunnlaget for all sikkerhet i GSM-nettverkene, skriver digi.no.

Aksjonen går ut på å beregne tabeller for å dekryptere GSM-kommunikasjonen og slippe disse ut i det fri slik at hvem som helst med en datamaskin og rimelig ekstrautstyr skal kunne overvåke GSM-sambandet. Målet er å tvinge mobilbransjen til å ta sikkerheten alvorlig.

All GSM-kommunikasjon i dag krypteres med en algoritme som heter A5/1. Denne stammer fra 1987, men allerede i 1994 begynte det å bli påvist flere svakheter. De siste årene skal det ha blitt utarbeidet tabeller som gjør det uproblematisk for etteretnings- og overvåkningstjenester å avlytte GSM-sambandet, ifølge nettavisen. Om tilsvarende tabeller er tilgjengelige i kriminelle miljøer utelukkes ikke. 

Siden 80 prosent av all mobilkommunikasjon går over GSM, mener Nohl og Krissler at det er av høy viktighet å bruke mer avanserte algoritmer for å kryptere signalene. 

(Kilde: digi.no)

Les også
Slik hacket de mobiltelefonene
Les også
Mobilkryptering brutt og lekket på internett
Les også
Du kan overvåkes av svenskene
Les også
– Pass kjeften din!
Les også
Vil ha 3G i GSM-frekvensene
Les også
Du kan avlyttes for 5000 kroner
annonse