Til hovedinnhold

Safari 4 lansert

Etter noen måneder i beta lanserer nå Apple Safari 4 til både Windows og Mac OS X. Safari 4 kommer i 64-bits utgave med Snow Leopard i september, men er altså klar nå i en 32-bits versjon.

"Det suksessfulle slippet av betaversjonen hjalp oss å gjøre Safari 4 til en enda bedre, raskere versjon som kundene våre kommer til å elske," sa Apples Phil Schiller i forbindelse med slippet.

Safari 4 er bygget med en ny Javascript-motor, kalt Nitro, som kjører Javascript nesten åtte ganger raskere enn IE 8 og mer enn fire ganger raskere enn Firefox 3. HTML-websider skal bli lastet mer enn tre ganger raskere enn IE 8 og tre ganger raskere enn Firefox 3 i følge Apples pressemelding.

Nye Safari har også full integrasjon av HTML 5 og CSS 3 og er den første nettleseren som har bestått Acid3-testen til The Web Standards Project. Dette er en test som måler hvor godt forskjellige nettlesere opererer med CSS, Javascript, XML, mm. Test selv her...

Nyheter i Safari 4

Top sites: Gir deg en oversikt over dine mest besøkte sider med forhåndsvisning.
Fullt historiesøk: Søk gjennom titler, webadresser og komplett tekst fra historien din for å finne tilbake hvor du kom fra.
Cower Flow: En funksjon som begynner å bli kjent i Apples verden, brukt i Ipod, Iphone, Finder og Itunes og nå altså i Safari 4. Lar deg bla gjennom historie eller bokmerker med store forhåndsvisninger.
Full sidezoom: Lar deg zoome inn på websider uten å gå på kompromiss med sidens layout og tekst.
Utviklerverktøy: Sjekk kompabilitet og feilsøk direkte i nettleseren.
Windows-visning: For Mac-brukere. Lar deg kjøre Safari og nettinnholdet med samme rendering av innhold i tillegg til vinduutseende som windowsbrukerene har og ser.

Safari er tilgjengelig som en gratis nedlasting på Apples nettsider eller i Programvareoppdatering i OS X.

(Kilde: Apple)

annonse