Tek.no

Nyhet

Safari 4 lansert

9 Juni 2009 14:02

Etter noen måneder i beta lanserer nå Apple Safari 4 til både Windows og Mac OS X. Safari 4 kommer i 64-bits utgave med Snow Leopard i september, men er altså klar nå i en 32-bits versjon.

"Det suksessfulle slippet av betaversjonen hjalp oss å gjøre Safari 4 til en enda bedre, raskere versjon som kundene våre kommer til å elske," sa Apples Phil Schiller i forbindelse med slippet.

Safari 4 er bygget med en ny Javascript-motor, kalt Nitro, som kjører Javascript nesten åtte ganger raskere enn IE 8 og mer enn fire ganger raskere enn Firefox 3. HTML-websider skal bli lastet mer enn tre ganger raskere enn IE 8 og tre ganger raskere enn Firefox 3 i følge Apples pressemelding.

Nye Safari har også full integrasjon av HTML 5 og CSS 3 og er den første nettleseren som har bestått Acid3-testen til The Web Standards Project. Dette er en test som måler hvor godt forskjellige nettlesere opererer med CSS, Javascript, XML, mm. Test selv her...

Nyheter i Safari 4

Top sites: Gir deg en oversikt over dine mest besøkte sider med forhåndsvisning.
Fullt historiesøk: Søk gjennom titler, webadresser og komplett tekst fra historien din for å finne tilbake hvor du kom fra.
Cower Flow: En funksjon som begynner å bli kjent i Apples verden, brukt i Ipod, Iphone, Finder og Itunes og nå altså i Safari 4. Lar deg bla gjennom historie eller bokmerker med store forhåndsvisninger.
Full sidezoom: Lar deg zoome inn på websider uten å gå på kompromiss med sidens layout og tekst.
Utviklerverktøy: Sjekk kompabilitet og feilsøk direkte i nettleseren.
Windows-visning: For Mac-brukere. Lar deg kjøre Safari og nettinnholdet med samme rendering av innhold i tillegg til vinduutseende som windowsbrukerene har og ser.

Safari er tilgjengelig som en gratis nedlasting på Apples nettsider eller i Programvareoppdatering i OS X.

(Kilde: Apple)

Les også
Ny Office for Mac i 2010
Les også
Safari blir mer stabil
Les også
VMware kjøper Java-selskap
Les også
Trøbbel med Office for Mac SP2
Les også
Mac mer utsatt for innbrudd
Les også
Apple øker fortjenesten
Les også
Office 2008 SP2 for Mac
Les også
Ny oppdatering for Safari
Les også
Synkronisering av innstillinger i Firefox
Les også
Snow Leopard klar i september
Les også
Macbook Pro-familien oppdatert
annonse

Les også