Til hovedinnhold

Mac mer utsatt for innbrudd

Mac-forsker Dino Dai Zovi har på Black Hat sikkerhetskonferansen i Las Vegas avslørt feil i Mac-programvare som gjør det mulig for angripere å ta kontroll over Mac-maskiner.

Teknikken som Dai Zovi demonstrerte på konferansen kan brukes til å ta kontroll over nettleseren Safari og stjele sensitiv informasjon som eksempelvis bankinformasjon.

Datainnbrudd i Mac-maskiner skal visstnok være svært uvanlig – det er per i dag begrenset med skadelig kode som rettes mot Mac, men sikkerhetseksperter mener dette kommer til å endre seg når flere og flere tar i bruk Mac.

Det skal være oppdaget tre datavirus i løpet av det siste året som angriper Mac-maskiner. Noen av disse viser seg å spres via piratkopier av programvaren Iworks. Et annet virus infiserer maskinen når brukeren besøker skadelig nettside.

Ifølge Charlie Miller, en av forfatterne til boka "The Mac Hacker's Handbook", sier at Mac OS X kommer til å bli mer utsatt enn Windows når de kriminelle retter mer fokus på systemet. Grunnen til dette, ifølge Miller, er at Mac OS X består av mye mere kode enn Windows, og dermed har dette systemet potensielt flere sårbarheter og muligheter for crackere.

(Kilde: Reuters)

annonse