Til hovedinnhold

Ny Office for Mac i 2010

Microsoft kommer til å lansere ny kontorpakken neste år, og denne gangen også for Mac, og den store nyheten er at e-postprogrammet Outlook for Mac OS X blir inkludert.

Den nye Outlook for Mac, som lanseres neste år, skal være utviklet fra grunnen av med full støtte for Exchange. Den er skrevet i programmeringsrammeverket Cocoa som drar nytte av siste teknologiene i OS X. Outlook for Mac skal også bruke en helt ny database som er kompatibel med Spotlight og Time Machine.

Det nye Outlook-programmet skal altså være utviklet spesielt for Mac, og dermed være forskjellig fra Outlook for Windows, men de to programmene skal være kompatible. Outlook for Mac kommer med andre ord til å støtte Information Rights Management som kontrollerer tilgang til sensitive dokumenter.

Det kan også nevnes at det skal være klart for en ny versjon av Entourage Web Services Edition for bedrifter som trenger bedre Exchange-støtte. Ny "Business Edition" av Office for Mac 2008 skal lanseres i september.

Den nye Entourage-versjonen skal være utviklet for Exchange 2007-støtte, og skal tilby raskere synkronisering og forbedret e-post- og kalenderstøtte .

(Kilde: Arstechnica)

annonse