Til hovedinnhold

Macbook Pro-familien oppdatert

Worldwide Developers Conference 2009 startet mandag i San Francisco og det ble som ventet mye fokus på Iphone. Også Macbook Pro-serien fikk litt av oppmerksomheten da Apples Phil Schiller gikk på scenen foran tusenvis av utviklere.

Bedre levetid og batteritid

Da Apple lanserte den nye 17"-modellen av Macbook Pro i januar, var det med hele 8-timers batteritid. En ny teknologi skulle også sørge for en levetid på rundt fem år. Det var med andre ord bare spørsmål om tid før denne teknologien ville finne veien til de mindre modellene i familien.

På grunn den fysiske størrelsesforskjellen beholder storebror rekorden, mens 15"- og 13"-modellene får batteritid på opp til 7 timer. Levetiden skal for den gjennomsnittlige bruker ligge på fem år uten betydelig forringelse av batteritiden. Bakdelen med de nye batteriene er at de er innebygget i maskinen og ikke kan byttes like enkelt som før.

Forbedrede skjermer, mer RAM og større lagringskapasitet

De nye skjermene i Pro-familien har et forbedret fargegamut-område på 60 prosent og du får plass til 8GB RAM. I tillegg kan du komme opp til 3,06 GHz med Core 2 Duo-prosessorene som er i de bærbare maskinene og det er mulighet for opp til 500 GB harddisk eller 256 GB med en SSD-harddisk.

15"-modellen har forøvrig byttet ekspresskort-porten med en SD-minnekortport, mens 17"-modellen beholder sin ekspresskort-port.

Macbook blir Macbook Pro

I høst kom Macbook i det nye Unibody-designet og disse maskinene kan nå smykke seg med Pro-tittelen.

I tillegg til endring av navn har 13"-modellen også fått en SD minnekort-port og Firewire 800.

Se priser og konfigurasjoner hos Apple.

(Kilde: Apple)

annonse