Til hovedinnhold

MacBook Pro Retina med Haswell-prosessor kan komme straks

Et testprogram har nemlig avslørt maskinen.

Anders Brattensborg Smedsrud

På tampen av juni lanserte Apple en stor-oppdatering av MacBook Air. Den tynne maskinen fikk som med ett trylleslag svært mye heftigere batteritid. Men om vi ser bort i fra at Apples ryktede magiske evner, er det spesielt et komponent i maskinen som kan takkes for dette; Intels splitter nye Haswell-prosessor.

Denne trekker så lite strøm at enkelte stasjonære maskiner hadde vansker med å starte opp. I MacBook Air sitt tilfelle, holdt den maskinen gående omtrent tre timer lengre enn forrige generasjon prosessor klarte.

Retina får Haswell

Mange ble skuffet da Apple ikke presenterte en oppdatering til Retina-serien under utviklerkonferansen i juni, men Ifølge MacRumours står nå endelig MacBook Pro Retina for tur. Med Haswell innabords kan denne potensielt holde det gående over Atlanteren uten strømtilførsel.

Det er målinger utført i Geekbench som avslører Apple. Programmet brukes for å måle ytelsen til maskiner, men laster også opp resultater og systemspesifikasjoner fra målingen til en database på Internett. Et resultat som er lastet opp viser tydelig at Apple driver intern testing akkurat nå.

Av de lekkede spesifikasjonene kan vi lese at maskinen Apple tester er 15-tommeren. Den er utstyrt med en Core i7-4950HQ kjørende på 2,4 GHz, med 6 MB mellomlager og Intels toppspesifiserte integrerte grafikkløsning Iris Pro 5200. Grafikkbrikken skal være inntil 2,5 ganger så kraftig som den nåværende integrerte grafikkløsningen, Intel HD 4000.

Slutt for dedikert grafikkløsning

Det finnes dessverre ingen tegn på en dedikert grafikkbrikke, som frem til nå har vært å finne i det øvre sjiktet i MacBook Pro Retina-serien. Dette kan tyde på at Apple mener Iris yter så godt at de har kastet ut den dedikerte grafikkbrikken til Nvidia, som drar betydelig flere watt enn en integrert løsning.

Av andre spesifikasjoner som ble avslørt av Geekbench kan man se at den kommer med en 16 GB-konfigurasjon for minnet, som forøvrig skal holde samme ytelse som du finner i dagens modeller.

Nøyaktig når denne maskinen kommer på markedet, om målingene stemmer, er foreløpig ikke kjent – men det er ikke helt galt å anta at Apple ønsker å gjøre en slik lansering før skolestart.

Vi testet nye MacBook Air – og batteritiden imponerte! >>

(Kilder: MacRumours via Tech Powerup)

annonse