Tek.no

Test Apple MacBook Air 2013

Helt lik utenpå, mye bedre inni

MacBook Air er den samme gamle – men klarer å imponere litt likevel.

Vegar Jansen, Hardware.no
27 Juni 2013 17:50

Innledning

Mye har blitt sagt og skrevet om MacBook Air – Apples tynneste og ikke minst rimeligste bærbare datamaskin. Vi har selv fylt noen spaltemeter om denne ikoniske laptopen, blant annet i fjorårets utfyllende test.

På utsiden er 2013-modellen av MacBook Air så å si identisk med foregående generasjoner – designen har ikke forandret seg siden 2010. I denne testen skal vi derfor ikke gå så tett innpå det ytre, men heller se på hva som har skjedd på innsiden. Akkurat der har det nemlig blitt en del forandringer.

En annen ting med denne testen er at både 11,6-tommeren og 13,3-tommeren er med.

Til vår test fikk vi grunnmodellen av Air, med Intel Core i5-prosessor på 1,3 GHz og 4 GB minne. Prosessoren er av den nye generasjonen kjent som Haswell, og er som nevnt en av flere innvendige forandringer i 2013-modellen av MacBook Air.

Dersom du har behovet og pengene som skal til, kan også Air oppgraderes med raskere prosessor, mer minne og mer lagringsplass.

Ved siden av den nye prosessoren og tilhørende integrert grafikkdel, har Air nå fått litt mer strømgjerrig RAM, IEEE 802.11ac trådløst nettverkskort og ikke minst noe større batterikapasitet. Haswell-prosessoren bruker også mindre strøm enn foregående generasjon, så alt i alt bør dette bety et solid løft i batteritiden.

Noe vi skal se på allerede på neste side >>>

Takk til Apple for lån av de to datamaskinene.