Til hovedinnhold

Nye MacBook Air har fått råtass-SSD

En stor nyhet Apple selv aldri nevnte.

Apple

Mandag holdt Apple sin tradisjonsrike sommerlansering under utviklerkonferansen WWDC. Blant de store nyhetene kom både det nye operativsystemet OS X Mavericks, en helt ny Mac Pro, iOS 7 og en ny flåte av MacBook Air.

Nye MacBook Air kommer med Intels nye Haswell-prosessor, noe som gir den langt bedre batteritid enn før. Det var dette Apple la vekt på under lanseringen, fordi det gir maskinen opptil 12 timer med utholdenhet under normal bruk, eller 10 timer med ren videotitting.

Det de kanskje burde ha nevnt var at de også har gitt maskinen en ny og langt raskere SSD, som gir rekordhøy ytelse i en så liten maskin.

PCI Express gir langt bedre ytelse

Anandtech er ett av nettstedene som allerede har fått testet maskinen, og som også har fått sjekket hvor rask den nye SSD-en er.

Det viser seg nemlig at Apple har gått bort fra SATA-grensesnittet denne gangen. SSD-er flest tar i bruk dette, og det gir deg ganske rå ytelse. Det kan imidlertid ikke måle seg med det MacBook Air nå benytter – nemlig PCI Express.

Anandtech har funnet ut at den nye SSD-en har en båndbredde som tillater overføringer på opptil 1000 MB/s i både skriving og lesing. Det er dobbelt så mye som normalen. Testingen de har gjort viser videre at SSD-en i snitt leverer 790 MB/s ved lesing, og 740 Mb/s ved skriving.

På den litt mer negative siden har Apple nå gått bort fra standardformatet til disse SSD-ene, kjent som M2. Den nye løsningen er nemlig propritær. De nye Air-maskinene kommer med opptil 512 GB lagringsplass.

På mandagens lansering slapp Apple også en veldig spesiell Mac Pro:
Se alle bildene av den unike maskinen her »

(Kilde: Anandtech)

annonse