Til hovedinnhold

3G-Iphone bekreftet

Apple

Etter nærmere ett år med spekulasjoner kan rykteflommen nå gå mot slutten. På en pressekonferanse i Wien i går bekreftet operatøren T-mobile at en 3G-versjon av Iphone er på vei. Og som pressekonferansen antydet, Østerrike vil bli et av de første landene som får den nye telefonen. Det skriver den østerrikske avisen Der Standard.

– Presenteres 9. juni

Ifølge T-mobile skal produksjonen av 3G-versjonen allerede være i gang. Produsenten bak det nye brikkesettet som gir 3G, Infeon, skal ha begynt storproduksjonen allerede i begynnelsen av dette kvartalet - det vil si april. Allikevel kan ting tyde på at Apple ikke vil presentere telefonen før 9. juni til 13. juni. Da åpner selskapet sin Worldwide Developers Conference i San Fransisco.

Ifølge ledelsen i T-Mobile i Østerrike, har salget av Iphone gått tregt i landet, med 18 000 solgte enheter så langt. Apple forventer imidlertid, som tidligere antydet, at Iphone først vil få et gjennombrudd i Europa ved at telefonen støtter 3G. Samtidig kunne T-Mobile sin markedsansvarlig avsløre at Apple vil bli "mer fleksibel" i salgsvilkårene sine.

– Ikke dra på ferie

Samtidig med pressekonferansen i Wien lekket AT&T, Iphone-operatøren i USA, et notat der selskapet ber sine ansatte om ikke å ta ut ferie mellom 15. juni og 12. juli grunnet "spennende sommerlansering". Sist gang et liknende notat ble sendt ut var når Apple lanserte sin første Iphone. Da ble datoene 15. juni og 15. juli, mens telefonen som kjent ble lansert 29. juni.

Dermed kan det levnes liten tvil til at 3G-Iphone kommer. Det store spørsmålet nå er om Apple kommer med én eller flere telefoner. Ifølge kilder blant analytikere kan Apple komme til å lansere opptil tre modeller for ulike målgrupper i markedet.

(Kilder: Der Standard, Mobilsiden, Engadget)

annonse