Til hovedinnhold

ZTE vil være først med Nvidias superbrikke

Tegra 4 kommer til sommeren.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
ZTE imponerte oss mektig da de lanserte Grand S for rundt halvannen måned siden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

De siste årene har Nvidia satset hardt på å komme seg inn på mobilmarkedet med brikkeserien Tegra. Nyeste generasjon skal være lynrask, og har fått navnet Tegra 4. Frem til nå har det vært ukjent hvor den nye systembrikken ville dukke opp først.

Nå har Nvidia og ZTE sammen annonsert at den kinesiske mobilprodusenten ønsker å være først på markedet med en Tegra 4-basert telefon. Telefonen skal dukke opp i kinesiske butikkhyller innen utgangen av juni i år. Dermed gjenstår spørsmålet om den kommer til Norge, og hvor lang tid det hoppet vil ta.

Les også: Nvidia Tegra 4 er lansert

Navnet på den nye telefonen er foreløpig ikke avslørt. Det er imidlertid kort tid til mobilmessen Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona. Der skal ZTE holde sin pressekonferanse førstkommende mandag, og vi blir ikke overrasket om vi får vite mer om den nye modellen der.

Avhengig av hvor fort ZTEs telefon dukker opp er det stadig uvisst hvilken produsent som vil nå det norske markedet først.

Les også: Sniktitt på HTC One – først med Qualcomms Snapdragon 600

Fra billigmodeller til toppmodeller

De to kinesiske mobilprodusentene som er mest aktive i Norge, ZTE og Huawei, har den siste tiden fokusert stadig mer på virkelige toppmodeller. Tidligere var begge disse produsenene mest kjent for rimelige inngangsmodeller.

Under årets CES-messe i Las Vegas, ble vi mektig imponert av ZTEs kommende flaggskip, Grand S.

Les vår sniktitt på ZTE Grand S her.

Amobil.no er tilstede på Mobile World Congress. Lik oss på Facebook, så gir vi lyd fra oss når det dukker opp noe ekstra spennende på messen. 

(Kilde: engadget.com)

Mer om
annonse