Til hovedinnhold

Svakere enn forventet for HTC

Store kutt og salg av Beats berger beskjedent overskudd.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det var forventet at HTC ville ende med et overskudd på 24,3 millioner dollar i fjerde kvartal av 2013. Men når regnskapet er gjort opp, viser det seg at overskuddet bare er på 10 millioner dollar, skriver Reuters.

Med tanke på at selskapet i fjerde kvartal kunne innkassere 85 millioner dollar på salget av sin andel i Beats, er kvartalstallene på ingen måte lystig lesestoff.

HTCs nye mobiltelefoner med HTC One på topp, har fått strålende mottakelse i fagpressen. Men markedet er likevel avventende.

Snuoperasjon på gang

Tallene viser tydelig hvor raskt problemene tårner seg opp for HTC, som hadde en markedsandel for smartmobiler på over 10 prosent så sent som for to år siden. Selskapet har mistet nesten tre fjerdedeler av sin markedsverdi de siste to årene.

For å snu utviklingen har HTC lansert en «Here's To Change»-kampanje. Iron Man-skuespiller Robert Downey Jr. er leid inn for å markedsføre HTCs produkter, selskapet har byttet leverandør av flere komponenter, stengt fabrikker og stokket om på ledelsen og sparket en rekke direktører for å få kostnadene under kontroll.

Bransjerepresentanter Reuters refererer til sier dette bare et symptom på det som er HTCs egentlige utfordring; å skape kontakt med forbrukerne.

Les også: Robert Downey Jr. skal redde HTC

annonse