Til hovedinnhold

Kriserammet HTC kutter produksjonen

Dårlig salg og vanskelig økonomi skal være årsaken.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kriserammede HTC skal ha stengt en av sine produksjonslinjer, og dermed redusert produksjonen med 20 prosent.

Årsaken skal være at lav etterspørsel har skapt en likviditetskrise i selskapet, slik at de rett og slett ikke har råd til å holde alle produksjonslinjene åpne, skriver nyhetsbyrået Reuters.

HTC skal også være i gang med et salg av enkelte av sine fabrikker og utsetting av produksjon til eksterne for å hjelpe på kontantstrømsituasjonen.

HTC har levert produkter som jevnt over får gode kritikker. Dette har imidlertid ikke forhindret at de har mistet store deler av smarttelefonmarkedet til Apple og særlig Samsung.

Forrige kvartal gikk selskapet med tap for første gang, og mange omtaler dette som en krise for HTC. Det spekuleres nå i at den taiwanske mobilprodusenten kan bli kjøpt opp av en aktør fra fastlands-Kina.

HTC avviser spekulasjoner

At krisen i selskapet er total, illustreres av at administrerende direktør Peter Chou har gitt fra seg deler av sine oppgaver til selskapets styreleder for å fokusere på produktutvikling og innovasjon. Chou regnes som drivkraften bak selskapets kritikerroste telefoner, men er omstridt som leder.

Foreløpig skal det ikke ha meldt seg interessenter til HTCs fabrikker, ifølge analytikerne fordi det er overkapasitet på produksjonssiden for nettbrett og smarttelefoner. HTC skal derfor også være i dialog med bransjeaktører som Lenovo og Amazon i jakten på å utnytte sin ledige produksjonskapasitet på best mulig måte.

HTC avviser Reuters' spekulasjoner og sier selskapet tilpasser produksjonskapasiteten etter etterspørselen i markedet, og at det ikke foreligger noen planer om å selge unna fabrikker.

Les mer: Historisk kjempetap for HTC

(Kilde: Reuters)

annonse