Til hovedinnhold

Historisk kjempetap for HTC

Ingen tegn til bedring, sier analytikerne.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Den taiwanske mobilprodusenten HTC rapporterer for første gang i historien om et netto tap i tredje kvartal 2013. Tapet er ikke lite heller.

HTC gikk med et netto underskudd på 600 millioner kroner i månedene fra juli til september i år. Det er i sterk kontrast til rivalen Samsung, som i samme periode kan melde om rekordoverskudd.

De røde tallene gir ny næring til ryktene om et forestående salg eller partnerskap for HTC. Enkelte analytikere har foreslått at HTC ville tjene på å slå seg sammen med kinesiske Huawei. Andre mener selskapet bør legge om sin satsing på det kinesiske markedet.

Både HTC og Huawei avviser at et salg skal være aktuelt, og HTCs styreleder Cher Wang avviser at aksjekursen, som har falt 55 prosent på et år, er noe problem.

Proffguide: HTC One >>

Mye å ta tak i

Analytiker Laura Chen ved BNP Paribas mener HTC har mye å ta tak i hvis de skal snu det analytikerne kaller stadig dystrere fremtidsutsikter, tross lovende salg av toppmodellen HTC One. Chen mener HTC særlig må fokusere på markedsføring, styring av forsyningskjeden og å strømlinjeforme produktporteføljen.

Samtidig skal Microsoft være i dialog med HTC om å få installert Windows på selskapets Android-telefoner.

At Microsoft er villige til å la produsenter som HTC installere Windows som et operativsystem nummer to nesten uten å ta betalt for det, sier noe som hvor desperate Microsoft er etter å øke operativsystemets utbredelse og markedsandel, skriver Reuters.

Microsoft-topper med Steve Ballmer i spissen skal i forrige uke ha hatt møter med flere mobilprodusenter i Beijing. Der understreket Microsoft at de fortsatt ønsker et bredt samarbeid med så mange mobilprodusenter som mulig, til tross for at selskapet har kjøpt kriserammede Nokia.

Les mer: Tidligere HTC-ansatte arrestert - aksjekursen stuper >>

(Kilder: BBC, Bloomberg, Reuters)

annonse