Til hovedinnhold

HTC vil satse mer på billigmobiler

Klarer ikke å tjene nok penger på bare toppmodeller.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Den taiwanesiske mobilprodusenten HTC har slitt lenge. Nå sier selskapet at de vil utvide produktsortimentet sitt med flere rimeligere mobiltelefoner for å få fart på omsetningen, skriver Reuters.

HTC har inntil nå fokusert mye på å tilby noen av de mest avanserte toppmodellene på markedet, som HTC One-modellen som ble lansert for ett år siden. Nå møter selskapet sterk konkurranse fra kinesiske produsenter, blant andre Xiaomi, Samsung og Apple.

– Problemet vårt i fjor var at vi kun konsentrerte oss om flaggskipet. Vi gikk glipp av en stor del av mellomklassemarkedet, sier Cher Wang i HTC til Reuters.

Ikke de aller billigste

HTCs finansdirektør Chialin Chang fortalte at HTC vil selge produkter i prisklassen 150 - 300 dollar (900-1800 kroner) i både nye markeder og eksisterende markeder, i tillegg til toppmodeller som vil koste mer enn 600 dollar.

– Men HTC vil ikke gå inn i markedet for veldig, veldig billige telefoner, sa Chang.

Det ventes at HTC om kort tid vil lansere etterfølgeren til HTC One, med kodenavn "HTC M8".

For to år siden hadde HTC en markedsandel på 10 prosent, i 2013 hadde markedsandelen falt til rundt 2 prosent, ifølge Strategy Analytics.

I januar kunne HTC melde om et dårligere resultat enn det markedet hadde forventet. Til tross for at HTC solgte sin andel i Beats for 85 millioner dollar, ble overskuddet på bare 10 millioner dollar – mer enn 14 millioner dollar svakere enn ventet.

Les mer om det her: – Store kutt og salg av Beats berger beskjedent overskudd

(Kilde: Reuters)

annonse