HP sparker over 7000 ansatte i Europa

Fortsetter den omfattende nedskjæringsplanen.

Mye av IT-industrien har lenge vært inne i en slitsom nedgangstid, særlig på grunn av et PC-salg som stadig noterer nye bunnmålinger, selv om de siste kvartalstallene ble en bitteliten opptur.

Mange selskaper har måttet foreta radikale grep for å sikre fremtidig overlevelse, ikke minst verdens nest største PC-produsent HP, som i fjor meldte at de ville kutte hele 29 000 stillinger som ledd i en storstilt «innovasjonsplan».

Stor europeisk nedbemanning

Siden den gang har flere tusen HP-ansatte allerede måttet forlate sin post, og nå melder nettstedet ZDNet at turen er kommet til en real opprydning i HPs europeiske avdelinger.

En talsperson for selskapet skal ha bekreftet at HP nå skal kutte intet mindre enn 7095 stillinger i Europa. Kuttene er et resultat av en «oppdatert plan» for verdensdelen, med sikte på å møte det HP kaller «presset i markedet».

Riktignok vil ikke alle disse ansatte forsvinne fullstendig fra selskapet. Ifølge HP vil en del av dem trolig omplasseres til andre stillinger, men det er uvisst hvor stor andel dette eventuelt gjelder.

Har oppjustert målet

Nedbemanningen vil naturlig nok variere fra land til land, basert på blant annet konsultasjoner med lokale representanter for de ansatte og diverse juridiske forhold.

I tillegg til å kutte kraftig i Europa har HP for øvrig også nå oppjustert det forventede antallet stillinger som skal kuttes totalt, med rundt 15 prosent.

Det betyr at opptil 33 350 ansatte kan forsvinne fra selskapet eller bli omplassert når HP er ferdig med spareplanen sin, mot de opprinnelige 29 000. HP har allerede kvittet seg med hele 22 700 stillinger globalt.

HP slipper stadig nye produkter: Dette er den nye mini-Chromebooken »

(Kilde: ZDNet)

Les også
HP kutter opptil 16 000 ekstra stillinger
Les også
PC-salget fortsetter å falle kraftig
Les også
Dette er HPs nye mini-Chromebook
Les også
HP slipper sin første bærbare alt-i-ett-PC
Les også
HP slipper nye ProBook-modeller med Haswell
Les også
Dette skal HP gjøre for å bli en bedre arbeidsplass
Les også
HP sparker 29 000 ansatte
annonse