Til hovedinnhold

Påbyr tyveri-sletting av mobilen

Vil tvinge mobilprodusentene til å levere fjernsletting.

Den amerikanske delstaten California skal behandle et lovforslag som vil påby mobilprodusenter å inkludere fjernsletting ved tyveri på alle solgte mobiler.

Det som defineres som «avanserte mobile kommunikasjonsenheter» skal utstyres med programvare for tyverisikring og fjernsletting før de selges.

I takt med at dyre smarttelefoner er blitt stadig mer populære tyveriobjekter, har kravene fra forbrukerorganisasjoner økt om at produsentene må ta grep for å gjøre mobilene mindre omsettelige som tyvegods.

Vil ha ned hverdagskriminaliteten

Fremst i rekka står Secure Our Smartphones (SOS), som ledes av politiske tungvektere som Londons borgermester Boris Johnson, statsadvokat George Gascon i San Francisco og Eric Schneiderman, sjef for påtalemyndigheten i New York.

Målet for disse er å få ned hverdagskriminaliteten ved å gjøre smarttelefoner mindre attraktive som tyveriobjekt.

Samsung er i samtaler med amerikanske mobiloperatører om en tyveri-funksjon i Galaxy note3. Apple har inkludert en aktiveringslås i iOS7, som gjør at enheter ikke kan reaktiveres uten eierens samtykke. Denne virker også på de av selskapets produkter som ikke kobles på mobilnettet.

Les mer: Slik sikrer du din nye mobil

Kilde: (Mobile World Live)

annonse