Til hovedinnhold

Gir blaffen i å sikre mobilen

Kun annenhver nordmann bruker automatlås, viser fersk undersøkelse.

Colourbox/Rolf Magnus Sæther (montasje)

En undersøkelse gjort av Norstat for Telenor viser at kun 52 prosent av nordmenn bruker automatisk kodelås på mobiltelefonen. Dermed kan hvem som helst enkelt få tilgang til innholdet om telefonen mistes eller blir stjålet.

– Det er skremmende at så mange ikke sikrer mobilen bedre. Dersom en ansatt i en bedrift mister telefonen, kan uvedkommende få tilgang til e-post, salgsverktøy, bedriftsapplikasjoner og konfidensielle opplysninger, sier Stein C. Tømmer, leder for mobilsikkerhet i Telenor Business i en pressemelding.

Den samme undersøkelsen viser også at 26 prosent av de spurte har jobbens e-post på mobilen. Og 13 prosent svarer at de har mistet eller blitt frastjålet telefonen de siste årene.

– Det understreker hvor viktig det er å bedre mobilsikkerheten, sier Tømmer.

Mobiltelefoner på tyveritoppen

37 prosent av alt gods som ble stjålet i fjor var mobiltelefoner, ifølge statistikk fra Politidirektoratet.

– Det har kommet flere lommetyver til Norge. Mobiltelefoner er lette å omsette, sier Roar Kvassheim, leder av politiets innsatsgruppe mot lommetyveri i Oslo.

Få bedrifter har løsninger for å sikre mobiltelefoner, ifølge Telenor.

Seniorrådgiver Christian Meyer i NorSIS – Norsk senter for informasjonssikring – uttaler i pressemeldingen at bedrifter bør ha retningslinjer for hvordan de skal sikre informasjonen som ligger både på PC-er, nettbrett og mobiltelefoner.

– Det bør være klart hva man kan ha liggende på de ulike enhetene og hva slags sikring det skal være, sier Meyer.

Tømmer i Telenor oppfordrer alle til å bruke automatisk låsefunksjon og pinkoder på første skjermbilde på telefonen, samt inn til e-post og bedriftsapplikasjonene. Det finnes også løsninger for å fjernadministrere og fjernslette telefoner, både fra Telenor og fra andre aktører.

Les vår guide:
Slik sikrer du mobilen din »

annonse