Til hovedinnhold

Nå skal mobiltyvene få det tøffere

Fjernstyrt deaktivering skal gjøre stjålne mobiler mindre ettertraktet.

Mobilprodusentene Apple, Samsung, Google, HTC, Huawei, Microsoft, Motorola og Nokia har slått seg sammen med de amerikanske operatørgigantene Verizon, AT&T, T-Mobile og Sprint for å lansere et felles sikkerhetstiltak for mobiltelefoner, skriver Phone Arena.

Felles tyverisikring vil gjøre det mindre attraktivt å stjele mobiltelefoner. I dag er tyverier av dyre smarttelefoner et stort problem mange steder i verden.

Tanken er at fjernstyrt deaktivering som gjør stjålne telefoner ubrukelig, skal gjøre telefonene mindre attraktive å stjele.

Les også: Dette blir den nye mobilitetsbølgen

Fjernsletting og deaktivering

Med fjernstyrt deaktivering blir telefonene umulige å omsette i det svarte markedet, i tillegg til at det blir umulig å hente ut personlig informasjon som nettbankpassord og PIN-koder fra mobilen.

Med den nye løsningen vil telefonen kunne fjernslettes for all informasjon lagt inn etter kjøpstidspunktet. I tillegg kan kjøperen velge å gjøre telefonen ubrukelig uten en bestemt kode eller passord.

Telefoner med forhåndsinstallert tyverisikring vil komme i salg fra juni 2015. Fra dette tidspunktet er det ventet at løsningen også kan lastes ned til eksisterende telefoner. Det er foreløpig ikke kjent om norske mobiloperatører vil være med på et tilsvarende initiativ.

Med tiltaket kommer produsentene og operatørene et amerikansk lovforslag i forkjøpet. Forslaget ville påby tyverisikring av mobiltelefoner. Senator Mark Leno fra California, som har lansert lovforslaget, mener mobilaktørene gjør for lite hvis målet er å hindre tyverier av smarttelefoner og nettbrett.

Guide: Slik sikrer du den nye mobilen din

Kilde: (Phone Arena)

annonse