Tek.no

Nyhet

Apple slipper oppdaterte Macer

Ny 15-tommers MacBook Pro og rimeligere iMac med 5K-skjerm.

samsonovs / Shutterstock
19 Mai 2015 17:03
annonse

Ryktene om oppdaterte Mac-er fra Apple har svirret de siste par dagene. Nå er katta ute av sekken, og Apple har lansert. De nye maskinene er en forbedret MacBook Pro med 15-tommers Retina-skjerm, og den heftigste serien iMac-modeller har også blitt billigere.

Force Touch på plass

Den viktigste enkeltnyheten i MacBook-modellen er at også den nå har fått Force Touch-pekeplaten. Løsningen dukket først opp i Apples knøttete MacBook, før den raskt også ble introdusert i MacBook Pro-modellene med 13 tommer stor skjerm. Nå er altså den spesielle pekeplaten med motorisert klikking tilgjengelig også i Apples heftigste bærbare maskiner.

Les mer om de oppdaterte 13-tommerne og MacBook Air i denne artikkelen.

Maskinen har ellers fått en del av de samme oppgraderingene som de mindre maskinene fikk. Her er det raskere flash-lagring, litt lengre batteritid og heftigere grafikkløsninger for de kraftigste konfigurasjonene, i form av AMDs Radeon R9 M370X.

annonse

Skal du ha en ny 15-tommers Retina-MacBook må du i dag ut med fra 19 590 kroner. For utgaven med den nye AMD-grafikken må du legge på knapt fire og en halv tusenlapp til.

Prisfall for heftigste modell iMac

Hvis du ønsker deg en diger alt-i-ett-maskin med 5K-skjerm, har prisen for Apples variant akkurat gått ned. Foto: Skjermdump

Mer

iMac-modellene med Retina 5K-skjermer er i den største og dyreste enden av utvalget. Men med dagens lansering ble det litt billigere å sikle på en av Apples alt-i-ett-maskiner. Iallfall om du sikter høyt.

Da denne serien ble lansert var det kun én maskin å velge i, og i den rimeligste konfigurasjonen kostet den 24 000 kroner. Med en litt mer forsiktig i5-prosessor og noe svakere grafikkløsning har prisen nå gått ned med 3000 kroner.

annonse

For det får du en 27 tommer stor skjerm, med hele 5120 x 2880 pikslers oppløsning. Bygget inn i skjermen får du 8 gigabyte RAM og en Intel Core i5-brikke på 3,3 GHz.

Begge maskinene er allerede i salg i Apples nettbutikk, med norske priser og det hele. Ble iMac mer fristende etter prisfallet? Syng ut i kommentarfeltet under.

Den aller heftigste iMac-versjonen må du fortsatt punge ut for. Om det er et fornuftig valg kan du lese mer om i testen vår.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Apple skal slippe nye MacBook-modeller om kort tid
Les også
Apple gir iPod Touch en kraftig overhaling
Les også
Snart kan du få iPhone-telefoner med ny berøringsteknologi
Les også
– iOS 9 vil bli optimalisert for eldre iPhone-modeller
Les også
– Apple skal lansere ny iMac og MacBook
Les også
Apple MacBook
Les også
Apple MacBook Pro Retina 13 (Tidlig 2015)
Les også
Dette er de nye MacBook Pro og Air-maskinene
Les også
Apple iMac med Retina 5K-skjerm
annonse

Les også