Til hovedinnhold

Smarttelefon til 150 kroner

Mozilla planlegger rekordbillig Firefox-telefon.

Mozilla

Mozilla har signert en samarbeidsavtale om å produsere en smarttelefon til 150 kroner beregnet på fremvoksende markeder, der smarttelefoner og mobilt internett fortsatt er startgropa.

Telefonen vil ha en 3,5-tommers skjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler. Til sammenligning er det samme skjermstørrelse og oppløsning som iPhone 3GS.

Telefonen vil også komme med integrert Bluetooth og Wi-fi, FM-radio og et kamera på to megapiksler.

Telefonen vil støtte de tradisjonelle telefon- og nettleserappene som kommer med Firefox OS, samt gi tilgang til et økosystem med web-baserte HTML5-apper.

Vil revolusjonere billigmarkedet

Tanken er at denne telefonen skal gi vanvittig mye mer for pengene enn det du får i dag hvis du går inn til en mobilforhandler med 150 kroner (25 dollar) i lomma.

For å gjøre dette mulig, har Mozilla signert en avtale med den kinesiske brikkeprodusenten Spreadtrum om å bruke deres nylanserte SC8621 silicon-brikke. Mozilla og Spreadtrum har også samarbeidet om å integrere Firefox OS med Spreadtrums brikkesett, slik at de kan levere nøkkelferdige varianter til mobilprodusentene.

I dag finnes det tre enheter med Mozillas Firefox OS. Disse er i salg i 15 land. I 2014 håper Mozilla å vokse i Latin-Amerika, og Deutsche Telekom har varslet at de vil ta telefonene i bruk i fremvoksende europeiske markeder.

Les mer: Firefox-mobil utsolgt på få dager

Kilde: (Phone Arena)

annonse