Til hovedinnhold

– Firefox OS gjør suksess

Operativsystemet rulles ut til mange nye land, og nye mobiler er på vei.

Mozilla

Mozillas mobile operativsystem, Firefox OS, skal nå være i ferd med å få et fotfeste i viktige markeder. Plattformen støttes av Telenor, og en rekke andre store mobiloperatører, og sikter seg inn mot nye markeder.

Fra før leverer blant andre ZTE og Alcatel mobiler basert på plattformen. De første mobilene ble lansert under årets Mobile World Congress i februar, og nå kommer det et nytt slipp av modeller fra Mozilla og deres samarbeidspartnere.

Les også: Firefox-mobil utsolgt på få dager

Telenor er med på satsingen

Akkurat hvilke modeller som kommer er foreløpig ukjent, men både Telenor, Deutsche Telekom og Telefónica skal nå være i ferd med å slippe de nye modellene i utvalgte markeder.

Telenor skal være i ferd med å lansere Firefox-mobiler i Ungarn, Serbia og Montenegro før året er omme.

Også Deutsche Telekom har Ungarn på sin lanseringsliste, men operatøren vil også lansere de rimelige telefonene i Tyskland og Hellas. De selger allerede Firefox-telefoner i Polen, men utvider satsningen til å gjelde alle butikkene til underbruket T-Mobile i landet. Noen tidsramme har de imidlertid ikke oppgitt, og uttalelsen er ikke mer presis enn at lanseringen vil skje snart.

Telefónica går for Sør-Amerika

Den spanske operatøren Telefónica har Sør-Amerika på sin lanseringsliste. De vil åpne salget for Firefox-mobiler i Brasil og tre andre land på kontinentet i løpet av fjerde kvartal i år. Til neste år vil Telefónicas utrulling fortsette gjennom flere av operatørene de samarbeider med.

Foreløpig gjør ikke Firefox OS så mye av seg på de internasjonale statistikkene, men analytikeren John Jackson i IDC peker på at markedene som nå åpnes har stort potensiale for volumsalg av de rimelige telefonene.

At omfanget til Firefox OS-satsingen nå øker kraftig, mener han skyldes at operatørene er fornøyde med det de har sett så langt. Han peker også på at plattformen er under kontinuerlig utvikling, og at økosystemet rundt vokser kraftig.

Etter lanseringen sa Telenor-sjef, Jon Fredrik Baksaas, at operatøren ser et stort potensiale i et åpent og web-basert operativsystem.
Les mer om Telenors rolle i satsingen her

(Kilde: blog.mozilla.org)

annonse