Til hovedinnhold

Firefox-mobil utsolgt på få dager

Smarttelefon til 500 kr lokket mange.

ZTE/Mozilla

ZTE lanserte nylig sin Firefox OS-baserte smarttelefon ZTE Open i USA og Storbritannia. Som en del av lanseringsjippoen ble det solgt 1000 eksemplarer via Ebay i hvert land, til en pris på 80 dollar, eller rett under 500 kroner.

Det tok ikke mange dagene før alle telefonene var utsolgt. Spørsmålet er om det var den lave prisen, det lave antallet eller en reell interesse for telefonen som bidro til utsolgtsituasjonen. Bloggen til Firefox OS mener det tyder på stor interesse for telefonen, ikke minst fra utviklere.

ZTEs Firefox-mobil har relativt beskjedne tekniske spesifikasjoner, med 3,5-tommers berøringsskjerm, tre megapiksel kamera, 512 MB lagringskapasitet og 256 MB RAM, samt en énkjerne 1GHz-prosessor fra Qualcomm.

Kan bli stort i fremvoksende markeder

Mens Apple og Samsung dominerer i markedet for de dyreste smarttelefonene, viser flere av de andre håndsettprodusentene interesse for Firefox OS: Med sine åpne standarder og små krav til maskinvare åpner det for et stort marked i land i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

Sist ut er LG, som har uttrykt interesse for Firefox OS. Ifølge uttalelser fra LGs mobilsjef i Bulgaria skal selskapet være interessert i å lage både telefon, nettbrett og smartklokke basert på Firefox OS.

Fra før har ZTE, Alcatel og GeeksPhone meldt seg på i kampen om Firefox-kundene.

(Kilde: Firefox OS)

annonse