Nyhet

Microsoft taper enorme summer

Windows-giganten la nylig frem nedslående kvartalstall.

Tiden har nå kommet da IT-aktørene legger frem resultatene for det siste kvartalet. Etter at Google nylig kunne sprette sjampanjen og klappe hverandre på skuldrene, har turen nå kommet til Microsoft, som dessverre har få grunner til å sette hæla i taket.

Microsoft offentligjorde på tirsdag sine tall for kvartalet som endte den 30. juni, og måtte konstatere at selskapet fikk skikkelig økonomisk juling i perioden i form av store tap.

Tapte 2 milliarder dollar

Windows-giganten noterte seg en samlet omsetning på 22,2 milliarder dollar for kvartalet, noe som er en nedgang på 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og kanske ikke direkte oppsiktsvekkende.

Microsoft opplevde en nedgang i Windows-omsetningen på 22 prosent i det siste kvartalet. Foto: manaemedia/Shutterstock.com

Når det gjelder fortjenesten stod det imidlertid svært ille til. Driftsinntektene til selskapet gikk nemlig ned med hele 130 prosent. I kroner og øre betyr det at selskapet gikk med et tap på 2 milliarder dollar, mot et overskudd på 5 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Ifølge Wall Street Journal førte kvartalsresultatet til at aksjeverdien til Microsoft gikk ned med 3,9 prosent på tirsdag, men siden har verdien steget litt igjen. Det er verdt å merke seg at tallene inkluderer den nylige nedskrivningen på 7,6 milliarder dollar relatert til oppkjøpet av Nokias mobilavdeling.

Kraftig nedgang i Windows-omsetningen

Ellers er det hovedsakelig nedgang i inntektene fra Windows som er den viktige årsaken til det negative resultatet. Windows-omsetningen gikk ifølge Microsoft ned med hele 22 prosent i kvartalet, noe som igjen henger sammen med den kraftige nedgangen i PC-salg.

Selskapet peker også på styrkingen av den amerikanske dollaren som en sentral faktor. Blant lyspunktene steg Surface- og Xbox-omsetningen med henholdsvis 117 og 27 prosent, mens forbrukerutgaven av Office 365 registerte 3 millioner nye abonnenter i kvartalet.

Til sammen gikk dog omsetningen til Microsofts forbrukerrettede virksomhet ned med 13 prosent, mens den bedriftsrettede delen noterte en svak oppgang på 4 prosent. Flere detaljer og tall finner du hos Microsoft.

Microsoft vil nå gjøre mobilskjrmer bedre å bruke: Selskapet tar patent på tredimensjonal berøringsteknologi »

Les også
Microsofts nye kontorpakke er rett rundt hjørnet
Les også
Qualcomm sparker tusenvis av ansatte
Les også
Google håver inn penger
Les også
PC-salget fortsetter å stupe
Les også
Microsoft reddet seg i havn på Surface-salget og skytjenester
annonse