Microsoft reddet seg i havn på Surface-salget og skytjenester

La frem brukbare tall til tross for kraftig Windows-nedgang.

De fleste IT-selskaper som har PC som hovedvirksomhet har støtt på til dels store utfordringer på grunn av den kraftige nedgangen i PC-salg de siste årene. Da hjelper det godt å ha flere bein å stå på, noe som ikke minst gjelder Microsoft. Selskapet la nylig frem sine ferskeste kvartalstall, og til tross for sterk Windows-nedgang har selskapet god grunn til å være fornøyd.

For kvartalet som endte den 31. mars noterte Microsoft en omsetning på til sammen 21,7 milliarder dollar. Dette er en oppgang på respektable 6 prosent i forhold til samme periode i fjor, da omsetningen lå på 20,4 milliarder dollar.

Godt Surface-salg

Driftsoverskuddet gikk riktignok ned med 5 prosent, men det var hovedsakelig på grunn av omstruktureringer i selskapet, inkludert den ennå pågående intergreringen av Nokia-mobilavdelingen. Den kraftige oppgangen i dollarkursen var også en medvirkende årsak til dette.

Microsoft tjener gode penger på Office 365. Foto: Microsoft

Omsetningsøkningen kom på ingen måte fra salget av selskapets kjerneprodukt Windows. Salget av Microsofts Pro-utgaver av Windows sank med solide 19 prosent, mens salget av de ikke-profesjonelle versjonene gikk ned med hele 26 prosent. Nedgangen kommer blant annet av at utskiftningen av Windows XP nå er over.

Derimot gjorde Microsofts nettbrett-salg det svært bra. Surface-salget gikk opp med hele 44 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og dette er det hovedsakelig Surface Pro 3 som er ansvarlig for. Nettbrett-salget alene ga en omsetning på 714 millioner dollar.

Populære nett- og skytjenester

I tillegg opplevde Microsofts skytjenester en kraftig oppgang, med en omsetningsøkning på hele 106 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Denn økningen kommer hovedsakelig fra en økt utbredelse av produktene Office 365, Azure og kunderelasjonstjenesten Microsoft Dynamics.

Ellers økte også omsetningen innen serverprodukter- og tjenester med 12 prosent, og et annet lyspunkt er abonnementstjenesten Xbox Live, som hadde en økning i antall brukere på hele 30 prosent. Annonseinntektene fra søkemotoren Bing gikk også opp med 21 prosent, og skal nå ha en amerikansk markedsandel på 20 prosent.

Microsoft går nye veier for å avdekke sikkerhetshull i den nye nettleseren Spartan: Deler ut opptil 120 000 kroner til folk som finner alvorlige hull »

(Via Slashgear)

Les også
Microsoft kvitter seg med tusenvis av ansatte utenfor USA
Les også
Microsoft taper enorme summer
Les også
Google håver inn penger
Les også
PC-salget fortsetter å stupe
Les også
Her er alle Windows 10-versjonene
Les også
Microsoft tjener 80 % mer på Office 365-abonnentene
Les også
PC-markedet fortsetter å krympe kraftig
Les også
Surface Pro 3 får en rimeligere lillebror
Les også
Microsoft opplever kraftig økning i Surface-salget
annonse