Til hovedinnhold

PC-salget fortsetter å stupe

Det siste kvartalet hadde den bratteste nedgangen på lenge.

Acer

Det er ingen hemmelighet at PC-salget har vært inne i en nedadgående spiral i lang tid etter at nettbrettene og mobilene for alvor begynte å gjøre sitt inntog på markedet.

Selv om det har vært noen få lyspunkter den siste tiden, er den overordnede trenden ennå svært negativ, som de siste tallene fra analysebyrået Gartner tydelig bekrefter.

Gikk ned med 9,5 prosent

Ifølge Gartners beregninger lå det globale antallet PC-forsendelser på 68,4 millioner i andre kvartal i år. Dette er en nedgang på hele 9,5 prosent i forhold til samme periode i fjor, da antallet lå på 75,6 millioner forsendelser.

Dette skal det være den største kvartalsmessige nedgangen siden det tredje kvartalet i 2013. Den er også nesten dobbelt så stor som i det første kvartalet i år, da nedgangen ifølge Gartner lå på 5,2 prosent.

En av de viktigste årsakene til den kraftige nedgangen skal være den høye økningen i dollarkursen som har funnet sted den siste tiden, noe som har ført til dyrere PC-er i mange deler av verden. Analytikerne hos Gartner har tidligere varslet om nettopp denne prisøkningen.

Foto: Gartner

Acer hardest rammet

Ellers peker selskapet på at den midlertidige nedbremsingen i nedgangen som inntraff i fjor, som følge av utskiftningen av Windows XP-baserte PC-er, nå er over. Dermed har det ikke vært noen sterke drivkrefter som har bidratt til å redusere nedgangen.

Samtlige PC-produsenter opplevde nedgang denne gangen, og som tidligere er det Acer som har tatt den hardeste støyten. Selskapet opplevde en nedgang på hele 20,2 prosent i PC-forsendelser i forhold til andre kvartal i fjor. «Best» ut kommer Dell, med en nedgang på «bare» 4,9 prosent.

Ellers er det fremdeles Lenovo som leder når det gjelder markedsandeler, med 19,7 prosent. HP og Dell følger etter med henholdsvis 17,4 og 14 prosent når det gjelder andeler av PC-markedet i det andre kvartalet. Flere detaljer kan du finne hos Gartner.

Tross kraftig PC-nedgang kjemper Acer videre: I vår lanserte selskapet hele 40 nye produkter »

(Via Time)

annonse