Til hovedinnhold

Slik er HTCs nye diamant

Borte er det særegne prismedesignet fra HTC Diamond. Borte er også de aller fleste av irritasjonsmomentene og svakhetene fra forgjengeren. Større skjerm, bedre slitestyrke, grafikk som flyter som den skal, og et langt mer fingervennlig grensesnitt – HTC 2 er et langt skritt i riktig retning.

Fremdeles er det Windows Mobile 6.1 i telefonen, men når WinMo 6.5 er klar etter sommeren, skal denne mobilen kunne oppgraderes uten ekstra kostnader.

Det er bra, for selv om det nå går lenge mellom hver gang vi henter frem skjermpennen, så er det fremdeles rom for bedre fingerkontroller.

Solid

Det første som slår oss er at Diamond 2 ser mer solid ut enn forløperen. I tillegg er skjermen en god del større, og det virker også som om den er mer motstandsdyktig mot riper enn det forløperen var.

I hovedtrekk er det de samme funksjonene i de to telefonene, men nykommeren har fått en rekke nye funksjoner som gjør at telefonen er blitt lettere å bruke.

Fingervennlig

Batterikapasiteten synes også å være noe bedre enn på forgjengeren. Men den største forbedringen er at vi nå har direkte tilgang til fingervennlige ikonbaserte menyer fra en egen startknapp. Tidligere fikk vi opp Microsofts menyer med små og utilgjengelige lister når vi trykket start. Nå får vi i stedet opp en startmeny med ikoner vi selv kan velge.

Så langt har vi ikke funnet noe vi kan irritere oss skikkelig over, men bare vent. I neste uke kommer vi tilbake med en komplett test, og da skal vi ha gått alle telefonens funksjoner nøye etter i sømmene.

Imens kan dere jo høre HTCs Pål Marius Christiansen fortelle om hva som er nytt i telefonen.
Under videoen har vi lagt flere nye bilder av HTC Diamond 2

[wip4: video=301 width=468 align=left]

Mer om
annonse