Til hovedinnhold

HTC Android ut i det blå

– Vi har aldri sagt at Android-mobilen HTC Magic kommer til Norge, sa Peter Frølund, Nordisk Salgs- og markedsføringsdirektør, da han nylig møtte pressen i Oslo. Utspillet tyder på at HTC vil bli forsinket med lanseringen av en Android-mobil i Norge, og antakelig såpass mye forsinket at modellen HTC Magic, som nå selges av Vodafone i enkelte markeder, ikke lenger er aktuell når Android kommer til hit.

Nedprioritert

Frølund vil ikke svare på om det er HTC eller Google som er årsaken til at vi må vente på Android, men lar det skinne igjennom at HTC gjerne vil levere Android-mobiler så snart som mulig. – Vi har flere modeller under utvikling. Vi tror på Android, og vil gjerne ha disse telefonene ut på markedet. Men etterspørselen har vært over all forventning, og Norden er så langt ikke prioritert, Sier Frølund.
På spørsmål om det er Google eller HTC som nedprioriterer Norden svarer Frolund at det er en del tjenester som må være på plass før du kan ha full nytte av en Android i de nordiske nettene. Mer konkret ønsker han ikke å være.
Men ettersom det er Google som må stå for denne tilretteleggingen er spørsmålet egentlig besvart. Det betyr i tilfelle at vi heller ikke vil få se konkurrerende produsenter lansere Android i Norge med det første.
Peter Frølund har klokketro på at HTC vil komme med  Android til Norge, før eller senere. – Når Android er klar for lansering i Norge kommer vil til å kalle sammen til en skikkelig lansering, sier Frølund.
Men foreløpig må vi nøye oss med Windows Mobile Professional-modellene HTC Diamond II, som kommer i mai, og  HTC Touch Pro II som kommer i juni. I juni lanseres også den enklere modellen HTC Snap (Windows Mobile Standard Edition).

Mer om
annonse