Til hovedinnhold

Intel skal lage ARM-brikker

... etter å ha brukt de siste årene på å kjempe mot ARM-dominansen.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

Intel har kjempet hardt for å komme seg inn på markedet for mobiler og nettbrett, med de Atom-baserte systembrikkene sine. Foreløpig virker det ikke som om de har klart å slå hull på ARM-dominansen. Nå melder imidlertid Forbes.com at Intel fra neste år vil begynne å produsere ARM-brikker for selskapet Altera.

Brikken skal være basert på ARMs siste 64 bits-arkitektur.

Åpner opp for flere avtaler

Intels avtale med Altera skal åpne opp for nye avtaler med andre selskaper. Det har flere ganger gått rykter om at Intel vil stå bak systembrikken i Apples iPad- og iPhone-produkter. Disse ryktene har nå fått ny giv.

Det spekuleres i om Apple vil flytte deler av sin brikkeproduksjon fra Samsung og TSMC til Intel. Selskapet bruker allerede Intel-brikker i sine bærbare og stasjonære PC-er.

Det meste er fortsatt uklart

Årsakene til et eventuelt flytte skal være patentstriden Apple har ligget i med Samsung de siste årene, og at TSMC sliter med å produsere tilstrekkelig antall av neste generasjons A8-brikke.

Foreløpig er det meste rundt Intels strategiendring uklart, men hvis kjempen fortsetter å satse på ARM-baserte produkter, kan brikkeprodusenter som Qualcomm og Nvidia få sterk konkurranse på hjemmebane.

Les også: Intel investerer stort i mobilprosessorer

(Kilde: forbes.com [NB! Svært bråkete videoreklame før artikkelen])

annonse