Til hovedinnhold

– Neida, 64-bit på iPhone er ingen gimmick

Qualcomm går tilbake på tidligere uttalelser.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil

Forrige uke gikk Qualcomms markedssjef Anand Chandrasekher ut og sa at 64-bit-støtten i Apples nye A7-prosessor var en «markedsførings-gimmick», og at brukerne ikke ville se noen særlig ytelsesforbedringer.

Anand Chandrasekher i Qualcomm. Foto: Qualcomm

Uttalelsene var ganske overraskende, tatt i betraktning at Qualcomm selv er en stor produsent av ARM-baserte prosessorer, og selv også jobber med 64-bit-brikker. Chandrasekher uttalte også at det først og fremst er på enheter med mer enn 4 GB RAM at du trenger 64-bit-prosessorer, noe som ikke er helt riktig. Disse prosessorene har nemlig også instruksjonssett og registre som kan brukes til å behandle større datamengder samtidig, noe som kan gi ytelsesforbedringer såfremt både operativsystem og apper er skrevet for å utnytte det.

Nå går Qualcomm tilbake på påstandene om at 64-bit skulle være bare en gimmick, og har sendt ut denne offisielle uttalelsen:

«Kommentarene fra markedssjef Anand Chandrasekher om 64-bits databehandling var unøyaktige. Økosystemet innenfor mobil maskin- og programvare beveger seg allerede i retning av 64-bit, og evolusjonen mot 64-bit vil gi oss muligheter og brukeropplevelser på mobil, som ligner det du finner på PC-er. I tillegg gjør det mobile prosessorer og programvare i stand til å kjøre på helt nye typer enheter», heter det i uttalelsen.

Qualcomm nevner ikke Apples A7-prosessor spesielt. A7-prosessoren benyttes i Apples nye iPhone 5S, og det ventes at den også vil finne veien inn i 5. generasjon iPad, som etter alt å dømme blir lansert den 22. oktober.

Også Intel og Samsung satser på 64-bit-prosessorer for mobiltelefoner og nettbrett, og støtte for 64-bit vil antagelig snart komme også i Android, noe du kan lese mer om her.

Les også: Er 64-bit-chipen bare en Apple-gimmick? (Mobilen.no)

(Kilde: Android Authority)

annonse