Nyhet

– Intel kan komme til å produsere for Apple

Analytikere tror kommende iPhone-modeller kan få prosessor laget av Intel.

Mens Intel tidligere kun har produsert egne prosessorer og andre halvlederbaserte elektroniske brikker, har de i den senere tid åpnet for å produsere også for andre. Forrige uke annonserte Intel sin første produksjonsavtale av betydning; at de kommer til å begynne å produsere halvlederbrikker designet av Altera.

Les også: Intel investerer stort i mobilprosessorer

Ifølge Reuters har toppledere i Intel og Apple vært i samtaler det siste året om et samarbeid, uten at noen endelig avtale er blitt gjort. Men analytiker Pat Becker Jr. i Becker Capital Management mener en slik avtale vil være fornuftig for begge parter.

– Hvis du kan ha et strategisk samarbeid hvor du produserer brikker for en av de største aktørene i mobilbransjen, så bør du definitivt vurdere det. Og for Apple vil dette gi dem en stor fordel, sier Becker til Reuters. Becker Capital Management eide Intel-aksjer for rundt 39 millioner dollar ved utgangen av 2012.

Skulle det bli et samarbeid, vil det antagelig være snakk om at Intel produserer Apples ARM-baserte prosessorer. Intel har som kjent også sin egen satsning på mobilprosessorer, basert på sin egen x86-arkitektur.

Ikke-navngitt kunde

Forrige uke fortalte Sunit Rihki i Intel til Reuters at Intel var klar til å begynne å produsere for en stor, ikke-navngitt, kunde i mobilbransjen – men han ville ikke avsløre om dette kunne dreie seg om Apple. Andre i Intel og Apple har heller ikke ønsket å kommentere saken, men Intel bekrefter at de er i stadige diskusjoner med Apple, siden Apple kjøper Intel-brikker til sine PC-er.

For Apple vil en Intel-avtale bety at de etter hvert kan avslutte samarbeidet med Samsung, som har blitt Apples største konkurrent.

Les også: – Jobs, ikke Cook, ville saksøke Samsung

(Kilde: Reuters)

Les også
Intel skal lage ARM-brikker
Les også
Gjennombrudd for Intel i nettbrett
Les også
Intel investerer stort i mobilprosessorer
Les også
– Apple nekter forhandlerne å si at noe er galt med iPhone
annonse