Til hovedinnhold

Vil la deg oppleve virkeligheten med Oculus Rift-brillene

Selskap med ny innfallsvinkel til virtuell virkelighet.

Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no

De etterlengtede VR-brillene Oculus Rift er et lovende produkt som åpenbart har potensiale til å gjenopplive fenomenet virtuell virkelighet, noe vi også har blitt overbevist om etter å ha prøvd vidunderet.

Brillene gir en svært oppslukende opplevelse av tilstedeværelse i virtuelle virkeligheter, og har mange spennende bruksområder, ikke minst innen spill. Hittil har fokuset mest vært på dataskapte omgivelser, men nå melder nettstedet Engadget om et selskap som arbeider aktivt med å gi Oculus Rift-brukerne mulighet til å oppleve den «ekte» virkeligheten med brillene.

Avansert teknologi

Selskapet det er snakk om heter Jaunt VR, som ble startet opp for rundt ett år siden og visstnok består av en rekke erfarne ingeniører med tilknytning til store aktører som Apple, Intel, Java, samt det presisjetunge Stanford-universitetet.

Slik ser prototype-kameraet ut.Foto: Jaunt VR

Det Jaunt VR i korte trekk jobber med er å utvikle en avansert teknologi for å ta opp bilder i et fullstendig sømløst 360-graders perspektiv, for deretter å kunne bruke dette med Oculus Rift-brillene.

På denne måten ønsker selskapet å «transportere» mennesker til ekte områder eller begivenheter uten at man trenger å være fysisk til stede. Selskapet kaller konseptet «cinematisk VR». Idéen er ikke helt ny, men det som skal gjøre dette konseptet spesielt er at det benytter svært avanserte løsninger i alle ledd for å gi en mest mulig realistisk opplevelse.

Mottok 40 millioner kroner

hjemmesiden sin har Jaunt VR ennå ikke røpet alle de tekniske detaljene, men teknologien omfatter blant annet et spesialutviklet kamerasystem som fanger opp stereoskopisk 3D-video i absolutt alle retninger.

I tillegg har selskapet utviklet sofistikert programvare for prosessering og redigering av materialet for best mulig sluttresultat. Også lyden skal være viet mye oppmerksomhet, og tas opp med flere mikrofoner for realistisk, tredimensjonal lydgjengivelse.

Det er ennå uvisst akkurat hva denne teknologien skal brukes til, og når og hvordan slike VR-filmer blir tilgjengelige. Teknologien er fremdeles på prototypestadiet, men selskapet skal nettopp ha sikret seg en investering på 40 millioner kroner for videreutvikling, noe som forhåpentligvis betyr at vi får se mer til konseptet snart.

Oculus VR ble nylig solgt til Facebook: Det var det mange som ikke likte »

(Kilde: Jaunt VR, via Engadget)

annonse