Til hovedinnhold

Nytt actionkamera fra Panasonic

Veier bare 45 gram, men spesifikasjonene imponerer ikke.

Panasonic/YouTube

Vinter har gitt tapt for vår, og like sikkert som at langrennsfantomene gradvis forvises fra lysløypene og ut på rulleski for å plage bilister, fylles skogen av terrengsyklister og orienteringsløpere. Snowboardere erstattes med longboardere og skateboardere; for ikke å snakke om surfere. Så selv om skiheisene snart stenger mangler det ikke på ting å gjøre for dem som vil ut og søke fart og spenning, og filme det samtidig.

Dette er noe elektronikkprodusenten Panasonic antakeligvis er helt klar over; de har i alle fall lansert et nytt actionkamera. Denne gangen i et langt mer minimalistisk design enn HX-A500. Det nye videokameraet har fått det flotte navnet HX-A1ME.

Les vår samletest av HX-A500 og toppmodellene fra Sony og GoPro »

Vekten imponerer, men det er i grunn det eneste

Kameraet veier bare 45 gram, omtrent halvparten av GoPro Hero 4 Black og Sony AS100V. Panasonics forrige actionkamera, HX-A500 hadde et todelt design som gjorde at det veide betraktelig mer, men selve kameradelen som du kunne montere på hodet veide bare 30 gram. Da vi testet den tidligere synes vi den løsningen var fin når vi brukte kameraet på hodet, men veldig keitete og klumpete til alt annet.

Men ut fra eksempelvideoen Panasonic har lagt ut med lanseringen er det tydelig at de har måttet ofre noe for størrelsen, og da tenker vi på oppløsning, bildefrekvens og generell bildekvalitet. Der «storebror» HX-A500 greier 50 bilder i sekundet (fps) i full HD, og 100 fps i 1280 x 720, greier ikke HX-A1ME HD mer enn 30 fps, og strekker seg til 60 i 1280 x 720.

Ansiktet forsvinner helt i skyggen. Se videoen og flere bilder nederst i saken. Foto: Panasonic/YouTube

Vi har ikke testet kameraet selv, og det er lite video tilgjengelig, men Panasonic har lagt ut noe. Eksempelvideoen deres har veldig harde kontraster, og det er mye informasjon som forsvinner i både høylys og skygger, og bildene er tidvis veldig grøtete. Vi har ikke sett hverken pris eller dato for tilgjengelighet enda, men ut fra bildekvaliteten og spesifikasjonene regner vi med at det blir en modell som legger seg i det nedre prissjiktet.

Vil du vite hva prisen blir når den kommer? Trykk her for å legge inn et prisvarsel på Prisguide.no »

Heller ikke HTC traff med bildekvaliteten på sitt lille videokamera, men det var veldig morsomt å bruke »

(Kilder: Panasonic)

annonse