Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestActionkameraer

Er GoPro fortsatt kongen på haugen?

Vi har funnet noen utfordrere.

Introduksjon

Hvor ble det egentlig av hjemmevideokameraene? På samme måte som du nå ser folk flokke seg rundt turistattraksjoner med nettbrett og smarttelefoner, er det bare fem, seks år siden det vanlige var å se at folk kom ut av turistbussene med miniDV-kameraer og andre lignende «camcordere». Med dagens marked må man konkurrere med videofunksjonen på smartelefonen, og et stillbildekamera som ikke kan ta video er knapt å oppdrive. Men det er ett spesialistsegment innen videokameraer som bare har vokst i popularitet de siste årene: actionkameraene.

GoPro er blitt så store med sine actionkameraer, at de er for actionkameraene det Google er for nettsøk. En besøkende som så alle actionkameraene vi har stående til test lurte på hva vi skulle med alle «gopro-ene», og mange sier bare GoPro uansett hvilket merke de mener. Det er stort sett de siste fem årene at actionkameraer er blitt en greie, og i løpet av den tiden har GoPro fått mye konkuranse. Vi har testet fem modeller for å se hvordan ting ser ut i dag. I tillegg tok vi med en GoPro Hero3+ Black Edition. Hvorfor? Fordi vi hadde den, så hvorfor ikke.

For å teste batteritiden til kameraene plasserte vi dem enkelt og greit i kjøleskapet, der de fikk kjøle seg ned i 30 minutter før vi satte dem i opptak. Temperaturen i kjøleskapet var omtrent 4°C. Etterpå sjekket vi hvor lenge de filmet. Resultatene gjenspeiler ikke nødvendigvis hvor lang opptakstid de vil gi med vanlig bruk, men gir likevel et sammenligningsgrunnlag for hvor godt de klarer seg i lavere temperaturer.

Vi har ellers lagt vekt på brukervennlighet, funksjoner, bildekvalitet og pris. Kameraene presenteres grundigere på hver sine sider. Prisene som oppgis er hentet fra vår tjeneste Prisguide.no.