Til hovedinnhold

GoPro lanserer ny «billigmodell» med LCD-skjerm

Actionkamera-makeren utvider utvalget sitt av budsjettmodeller.

GoPro/YouTube

Actionkameraene fra selskapet GoPro er populære saker, og stadig dukker det opp nye tilskudd til selskapets portefølje av robuste videokameraer. Nå melder GoPro i en fersk pressemelding at de har lansert et nytt kamera i den moderate prisklassen, nemlig Hero+ LCD.

Som navnet antyder får kameraet en LCD-berøringsskjerm som skal gjøre det enklere å finne riktig utsnitt, samt brukes til å justere innstillinger på kameraet eller til å spille av videoene for å sjekke om du er fornøyd med resultatet.

LCD-skjermen skal gjøre det lett å finne det optimale utsnittet, samt til å spille av videoer og justere innstillinger.

1080p og 60 bilder per sekund

Siden Hero+ LCD tilhører budsjettklassen er de tekniske spesifikasjonene også noe mer moderate enn på de dyrere modellene. Kameraet er likevel i stand til å ta opp video i 1080p-oppløsning og 60 bilder per sekund, og tar stillbilder med en oppløsning på 8 megapiksler.

Det nye actionkameret er vanntett ned til en dybde på 40 meter, og har støtte for Wi-Fi og Bluetooth. Vekten til kameraet ligger på 127 gram. Ellers byr modellen på mange av de samme funksjonene som andre GoPro-kameraer, som spot-meter og timelapse-modus.

Kommer i juli

Timelapse-modusen kan stilles inn med intervaller på 0,5, 1, 2, 5, 10, 30 eller 60 sekunder. Kameraet har også en høyhastighetsmodus, som lar deg ta opptil 10 stillbilder på to sekunder.

GoPRo Hero+ LCD vil først bli tilgjengelig i USA den 7. juni, og der vil prisen ligge på 300 dollar, som tilsvarer cirka 2300 kroner. Modellen blir sluppet i andre markeder fra 12. juli. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon om kameraet finner du på GoPros egen produktside, og se også video under.

GoPro har fått mange sterke konkurrenter: Sonys nye 4K-actionkamera puster GoPro i nakken »

annonse