Tek.no

Nyhet

Skal HTC kjempe mot giganten GoPro?

Hinter om lansering av action-kamera neste måned.

HTC

Den taiwanske mobilprodusenten HTC er mest kjent for – nettopp – sine mobiltelefoner og et og annet nettbrett, men nå ser det ut til at selskapet bryner seg på nye jaktmarker. Ifølge blant annet Engadget er nemlig et actionkamera fra taiwanerne like rundt hjørnet, a là løsnignene fra de etablerte merkene som GoPro og Contour.

Egen nettside

Egentlig er dette ganske mye mer enn bare et rykte, ettersom HTC har lansert både en video og en nettside som helt klart viser klipp fra et actionkamera med underteksten «Something Remarkable Is Coming». Nettsiden hinter også om at navnet på kameraet blir ReCamera, og et undervannsklipp og resten av videoen viser dessuten at vi snakker om et vanntett kamera med vidvinkel innabords.

Av filmen ser vi også at kameraet vil ha større for å filme i saktefilm, og en egen modus for stillbilder.

Det har også vært hintet om en slik lansering fra HTC tidligere.

Lanseringsdatoen er også krystallklar, for på nettsiden kan du allerede nå melde deg på nyhetsvarsel om kameraet slik at du helt sikkert er blant de første som får høre om det når det først lanseres. Datoen er satt til 8. oktober.

Må være unik

Som The Verge melder har en Reddit-bruker også klart å grave frem bildet du ser på toppen av denne saken. Bildet lå opprimmelig på Recamera-hjemmesiden, men er nå fjernet.

Om dette er det kameraet som skal alnseres, virker det som om HTC går for en design Action-kameraet ikke har sett ennå. Selve kamerahuset er nemlig vinklet 90 grader, noe som blant annet vil gjøre det litt vrient å feste det på en hjelm uten at det ser ut som du har et periskop på hodet.

Det blir ganske spennende å se hva HTC har å by på med kameraet. GoPro har allerede etablert som en mektig markedsleder i action-kameramarkedet, med store konkurrenter som Contour, Sony og Panasonic i nærheten. Om taiwanerne skal ha noen sjanse burde det nok være noe helt unikt ved ReCamera som ingen av de andre produsentene har.

Selskapet greier nå iallefall å skille seg ut med telefonene sine.

Det finnes andre som forsøker å ta opp kampen med GoPro også:
Denne lille kameratøffingen ypper seg, for eksempel »

Se videoen fra HTC under:

(Kilde: Engadget)

Les også
Med denne GoPro-riggen kan du filme deg selv fra nye vinkler
Les også
GoPro lanserer utstyr for hunder
Les også
Klatret til fjells med 360-graders GoPro-rigg
Les også
Liten kameratøffing ypper seg mot GoPro
Les også
Kameradrone tar deg med «inn» i fyrverkeriet
annonse

Les også