Tek.no

Nyhet

Er dette motoren til GoPro Hero4?

Kanskje avslører Ambarellas nye A9-brille hva vi har i vente.

Ambarella/GoPro

GoPro har tilsynelatende fått holde på nokså uforstyrret i actionkamera-markedet så langt, og med sin neste «Hero» kan de muligens befeste posisjonen sin ytterligere.

Ifølge Pocket-Lint er det sannsynlig at kommende GoPro Hero4 blir drevet av Ambarellas nye systembrikke kalt A9, hvis spesifikasjoner nå har blitt offentliggjort. Brikken har støtte for videoopptak i 4K Ultra HD i 30 bilder per sekund. Komprimeringen som brukes er H.264.

Foto: Ambarella

A9-brikken til Ambarella har også støtte for Full-HD (1080p)-opptak med en bildefrekvens på 120 bilder per sekund, samt 720p-opptak i 240 bilder per sekund. Sistnevnte skal være spesielt gunstig når du skyter enten saktefilm eller noe som beveger seg fort.

Se hele spesifikasjonslisten hos Ambarella (.pdf).

Vesentlig bedre enn dagens

Til sammenligning støtter dagens toppmodell fra GoPro, Hero 3+ Black Edition, 4K-oppløsning med 15 bilder i sekundet, og full HD-oppdak med 60 bilder i sekundet. Først når du senker oppløsningen til 720P kan du fange 120 bilder i sekundet, noe den nye A9-brikken altså støtter i full HD.

Det betyr at du kan filme med fullverdig oppløsning, og samtidig ha god mulighet til å sakke ned filmen i ettertid uten å tape kvalitet – slik du må i dag.

Spesifikasjonene til Hero 3+ Black Edition er forøvrig blant de bedre på markedet. Kun Panasonic stiller hakket sterkere med sin noe mer klumpete HX-A500, som blant annet kan gi deg 25 bilder i sekundet i 4K-oppløsning. Denne modellen har dog lavere opptakshastighet på de øvrige oppløsningene.

Ikke sikkert det blir denne

Ambarella er ifølge kilden den eneste produsenten som har levert brikker til tidligere GoPro-modeller, og det er derfor ventet at de vil levere varene også på Hero4. Imidlertid er det ikke sikkert at det er nettopp den nye A9-brikken som blir å finne i det neste GoPro-kameraet.

Svaret får vi når actionkameraet blir lansert en gang i sommer.

Er du på jakt etter et nytt actionkamera?
Dette er de fem heteste modellene akkurat nå »

(Kilde: Pocket-Lint, Ambarella (.pdf))

Les også
Her er den nye GoPro-generasjonen
Les også
Slik fester du enkelt GoPro-kameraet til metalloverflater
annonse

Les også