Nyhet

Her er de nye Samsung-Androidene

Slik vil sannsynligvis Samsungs neste toppmodell, Galaxy S2, se ut.
Galaxy Ace ble først omtalt som Galaxy Mini.
Galaxy Ace på bildet som først lekket.
Galaxy Suit ser ut til å bli mer avrundet enn dagens rimelige Galaxy-modeller.
Også denne ble omtalt som Galaxy Mini. Sannsynligvis har den modellbetegnelse S5570.

Vanligvis går det hett for seg på ryktebørsen i forkant av store messer. Verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, arrangeres i Barcelona i februar, og for Samsung går det nå virkelig hett for seg.

Hele fire Android-modeller i Samsungs Galaxy-serie har latt seg avbilde - deriblant den kommende toppmodellen Galaxy S2, som får den tøffe jobben med å ta over for kjempesuksessen Galaxy S.

Ny råtass

Galaxy S2 har vært på horisonten i et halvt år allerede, men først de siste dagene har det dukket opp bilder av den. For denne modellen ble noen av ryktene bekreftet allerede på CES av sjef for Samsungs mobildivisjon, Shin Jong-kyun.

Det skal dreie seg om en telefon med Android 2.3 Gingerbread og tokjerneprosessor. Det ble også bekreftet at den ville bli utstyrt med Samsungs nye Super-AMOLED Plus-teknologi. Ryktene vil ha det til at prosessoren kjører ved 1,2 GHz, men dette er ikke bekreftet.

Bildet som nå antas å være Galaxy S2 har vært i omløp en stund uten at det har vært klart nøyaktig hvilken modell det dreier seg om. Nettstedet gsmarena.com mener seg nå rimelig sikre på at det faktisk dreier seg om den kommende toppmodellen.

Mer Android-moro

De nyeste bildene som har dukket opp er av Galaxy Ace, som for litt siden ble omtalt som Galaxy Mini. Detaljerte spesifikasjoner er foreløpig ikke på plass for denne, men på listen over egenskaper som er kjent fins en skjermoppløsning på 480 x 320 piksler og et kamera med fem megapikslers oppløsning.

Galaxy Ace skal, ifølge ryktene, kjøre Android 2.2 Froyo ved lansering. I tillegg til Wi-Fi skal telefonen, som flere andre Samsung-modeller, være utstyrt med Bluetooth 3.0.

Ut fra oppløsning og utseende virker det som om Galaxy Ace blir plantet i midten av markedet med tanke på pris og egenskaper.

På med dressen

Galaxy Suit S5670 er etter alt å dømme myntet mot dem som ønsker seg noe mindre og mer designorientert. Foreløpig er alle spesifikasjoner ukjente, og alt vi har å gå etter er et lite bilde.

Ut fra det bildet ser det ut til at Suit glir rett inn i Samsungs rimelige Android-utvalg, sammen med Galaxy 3 og Galaxy 5. Suit ser imidlertid enda mer avrundet ut enn sine Android-søsken. På de lekkede bildene ser det ut til at skjermen avrundes langs telefonens kanter.

Enda en Galaxy Mini?

Den siste modellen som har gjort sitt inntog i forkant av messen er S5570, som dukket opp sammen med Galaxy Ace første gang. Den gang ble begge telefonene omtalt som Galaxy Mini. Uansett hva det riktige navnet er, ser det igjen ut til å være en telefon som passer inn blant Samsungs kompakte Android-varianter.

Oppløsningen på 320 x 240 piksler kjenner vi igjen fra dagens Galaxy 5. Designmessig skiller den seg fra de andre små Android-telefonene ved at ytterkantene dens tilsynelatende er i knallfarger. Om den vil selges kun i grønnfargen vi ser på bildet, eller om det vil komme flere alternativer er ukjent.

I tillegg er bakdekselet buet. På spesifikasjonsfronten er stadig mye ukjent, men ryktene skal ha det til at den får Bluetooth 3.0 og raskeste standard Wi-Fi.

Gingerbread for Galaxy S?

Samsungs nåværende toppmodell, Galaxy S, fins i mange varianter i USA. Den kommende modellen Vibrant Plus, som støtter raskere datatilkobling ved hjelp av HSPA+ er på vei til operatøren T-Mobile.

Modellen var i utgangspunktet tenkt å kjøre Froyo ved lansering, men i atter en bildelekkasje har den nå blitt vist frem med Android 2.3 Gingrebread. Dermed kan det fort tenkes at eiere av Galaxy S, også her til lands, kan få en oppdatering om ikke altfor lenge.

Les også:Test av Samsung Galaxy S

(Kilder: androidguys.com, gsmarena.com: 1, 2, 3)

Les også
Her er februarmobilene
Les også
Samsung teaser Galaxy S2
Les også
Nå kommer Galaxy Tab 2
Les også
Mobilglasset som tåler alt
Les også
Toppspekket Android-mobil til ”halve prisen”
Les også
ZTE Blade er lansert
Les også
Oppfølger til Galaxy S i februar
Les også
Se video av PSP-telefonen
Les også
Nexus S kommer til Norge
annonse