Til hovedinnhold

ZTE Blade er lansert

De kinesiske selskapene Huawei og ZTE har vært dominerende navn når det kommer tl plugger for mobilt bredbånd den senere tiden. I fjor tok Huawei spranget over i de norske mobilhyllene, og nå følger ZTE etter.

Begge selskapene har fra fra før mobiltelefoner i flere markeder, men i norsk sammenheng er produktene nye.

Billig

Som for Huaweis første lansering i fjor, er det snakk om en billig Android-modell med greie spesifikasjoner. ZTE Blade er navnet på herligheten, og nettbutikkene ser ut til å ha priset den omkring 1600 kroner.

For den summen får man en telefon med Android 2.1 Eclair. Skjermen er på 3,5 tommer og har en oppløsning som matcher de dyrere telefonene, altså 800 x 480 piksler.

Deler hjerne med Optimus One

Prosessor og kamera er nok de egenskapene som på papiret avslører hvilken prisklasse ZTE Blade hører hjemme i. Blade deler nemlig hjerne med LGs Optimus One i form av prosessoren Qualcomm MSM7227. Som vi fant ut under testen av Optimus One trenger det likevel ikke å bety en treg telefon.

Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler og det er utstyrt med autofokus. Det er vanskelig å si noe om reell kvalitet på bildene ut fra spesifikasjonene, men oppløsningen er iallfall lavere enn det vi er vant til fra dyrere Android-enheter den senere tid.

Velkjente spesifikasjoner

Når det gjelder sensorer og tilkoblinger er Blade utstyrt slik vi forventer av en moderne smarttelefon. Dette innebærer Super-3G, trådløst nettverk og GPS på mottakerfronten. Lyssensor og nærsensor har telefonen også, men gyroskop må vi klare oss uten. Her er det vanlig akselerometer som gjelder for bevegelsesstyring. Både Samsung Nexus S og LG Optimus 2X leveres med gyroskop.

Batteriet er på 1250 mAh, noe som er litt svakere enn de sterkeste vanlige batteriene på 1500 mAh. De fleste av HTCs produkter har imidlertid batterier på omtrent denne styrken. Fire timer taletid og 200 timer hviletid vil telefonen ha, ifølge pressemeldingen.

Telefonen skal være i butikkene i løpet av kort tid.

(Kilde: pressemelding)

annonse