Til hovedinnhold

Se video av PSP-telefonen

Sony Ericssons antatte spilltelefon har vært en luftspeiling i mange år allerede. Flere ganger tidligere har vi sett bilder av telefoner og hørt rykter om at selskapet ville lage en telefon som var verdig Sonys Playstation-logo.

Spilltelefonen tar form

Det siste året har ryktene virkelig skutt fart. Denne gang er det samme enhet som har blitt vist frem flerfoldige ganger og fra mange forskjellige kilder. Telefonen er fortsatt ikke bekreftet, men etter de siste dagers hendelser må vi anta at det kun er en offisiell lansering som gjenstår.

PSP-telefonen vil ifølge ryktene få navnet Xperia Play. Det kinesiske nettstedet it168.com har fått klørne i spilltelefonen og de har både filmet den og gått gjennom spesifikasjonene.

Reality Display?

Spilltelefonen har en fire tommer stor skjerm med oppløsning på 854 x 480 piksler, og den er utstyrt med et kamera på fem megapiksler. Den litt utradisjonelle skjermoppløsningen antyder at det er Sony Ericssons nylanserte Reality Display som fins i Xperia Play.

Det er Sony Ericsson Arc som blir først ut med denne skjermen, og her dreier det seg om bredere skjerm enn hva som er vanlig. Sonys Bravia Engine skal sørge for å forbedre bildekvaliteten.

Heftige spesifikasjoner

Prosessoren, en Snapdragon QSD8255 fra Qualcomm, er den samme som fins i HTCs Desire HD. Også grafikkprosessoren Adreno 205 deler Xperia Play med HTCs toppmodell. Arbeidsminnet skal være på 512 MB, noe som er mindre enn Desire HDs 768 MB.

En egen Playstation Pocket-applikasjon tar seg av forvandlingen fra toppspesifisert Android-telefon til spillmaskin.

Fortsatt mye usikkert

Fortsatt er det uklart om telefonen vil bli i stand til å kjøre eksisterende PSP-spill, men det ser altså ut til at svenskjapanerne forsøker å differensiere Xperia Play fra vanlige Android-enheter.

Ettersom spesifikasjonene som nevnt er svært like de vi har sett i andre enheter, er det grunn til å ta disse med en klype salt så lenge telefonen ennå ikke er bekreftet fra offisielt hold.

Kildeliste

(Kilder: kotaku.com, kotaku.com, mobile.it168.com)

annonse