Til hovedinnhold

Facebook og Nokia med partneravtale

So-Lo er i denne sammenheng bare en forkortelse for Social Location. I praksis betyr det at alle som har en nokiamobil med GPS skal kunne vise sin posisjon i profilen sin på Facebook.

Facebook vil på sin side implementere Nokias Ovi Maps, og dermed kunne åpne for en rekke nye tjenester der lokasjon står sentralt. Blant annet skal du kunne bruke Facebook for å finne veien til venner, steder eller hendelser.

Livecast

Den første tjenesten ble åpnet under Nokia World i Stuttgart denne uken, og kalles Livecast. Et lite program på mobiltelefonen sørger for å ha din posisjon klar, slik at du ved et tastetrykk kan laste den opp til din egen Facebook-profil. I det du bestemmer deg for å sende sjekker programmet den nøyaktige posisjonen din.

Den gir deg også en del kjente punkter på stedet der du er, så du kan fortelle om du befinner deg på et bestemt sted, som for eksempel en restaurant, en butikk eller en flyplass.

Vi har testet tjenesten, som fungerte utmerket, i alle fall så lenge vi gikk utendørs og lot telefonen få kontakt med GPS-satellittene.

Facebook eksploderer

Facebooks sjef for mobile løsninger sier de oplever en enorm vekst i bruken av Facebook på mobil. - For en månedsiden var det bare noen få som brukte det. Men på 30 dager har vi gått fra tilnærmet null, til 65 millioner mobilbrukere. Nå er det 250 millioner som bruker Facebook. Facebook er mer brukt enn TV. Vi har store nyheter for sosiale nettverkstjenester som vi skal utvikle sammen med Nokia. Nokia er verdens største produsent av dingser, vi er verdens største nettsted og verdens største delingstjeneste for bilder, sa Facebooks direktør for mobile tjenester, Henri Moissinac, under Nokia World.

Blant annet skal du kunne dele spillopplevelser med venner på Facebook, direkte fra mobiltelefonen.

Mer om
annonse