Til hovedinnhold

Nytt design fra Nokia

Under konferansen Nokia World lanserer Nokia i dag flere mobiler og løsninger som byr på sosiale medier. Mobilen.no er tilstede på konferansen og kommer med nyheter og sniktitter på modellene.

Ikke til Norge

Nokia X6 er finnenes nye musikkmobil, og både merkenavnet Xpress music og designet er endret fra foregående modeller i kategorien. X6 skal ha opp til 35 timers musikkavspilling, 32GB innebygd mine og en 3,2 tommer stor berøringsskjerm i 16:9 bredskjermsformat. Dermed satser Nokia klart på bilder, video og nettsurfing i tillegg til musikkbiten.

Nokia X6 er i første omgang aktuell for de markeder hvor tjenesten Comes With Music er tilgjengelig, det betyr med andre ord at Norge ikke vil være et av markedene som får solgt den nye musikkmobilen. Mobilen.no har tidligere skrevet at Nokia og norske Tono har kommet til en avtale rundt rettigheter, men det er enda ikke klart når tjenesten vil bli lansert her til lands. X6 skal ikke komme i butikk før i fjerde kvartal, så det er lov å håpe at Comes With Music er lansert her til lands før den tid. Men produktsjef i Nokia Norge, Bjørn Egil Brekke, kan ikke love noe.

- X6 er en modell vi slik det ser ut i dag ikke får lov til å selge i Norge. Vi kan heller ikke si noe om lanseringstidspunkt for Comes With Music her til lands, sier Brekke til Mobilen.no.

Om den kommer hit til lands vil prisen ligge rundt 4 200 kroner.

X3 og N97 mini

Nye Nokia X3 er en annen nykommer i Nokias musikkportefølje. X3 er en litt enklere utgave av storebror X6, og er den første Series 40-enheten som kan brukes mot Ovi Store. Mobilen har stereohøyttalere, innebygd FM radio og et 3,2 megapiksel kamera. Prisen på X3 ligger rundt hyggelige 1 250 kroner når den lander i butikkene i fjerde kvartal.

Nokia lanserer også N97 mini. Som navnet tilsier er denne modellen mindre enn storebror N97, har en 3,2 tommer skjerm, QWERTY-tastatur og en startskjerm som kan tilpasses helt og fullt etter personlige behov. Prisen ligger rundt 4 200 kroner, og N97 mini kommer allerede i oktober.

Lifecasting with Ovi vil være tilgjengelig for både Nokia N97 og Nokia N97 mini via Nokia Betalabs. Nokia N97 mini kommer med ny programvare som vil bli lansert i oktober som en gratis oppdatering for Nokia N97. Den nye programvaren bringer nye opplevelser til begge enheter, blant annet nye widget-er til startskjermen og en forbedret brukeropplevelse

Mer om
annonse