Til hovedinnhold

Nokia med Android i år

Det har lenge vært spekulert i et samarbeid mellom Nokia og Android. Nå sies det at okia vil lansere en egen androidmobil i september.
Både HTC og Samsung har lansert mobiltelefoner med det nye åpne operativsystemet. Nokia på sin side har holdt seg til Symbian s60. Nå ser det ut til at den finske produsenten vil gjøre en vending i sin utvikling. Ifølge britiske Guardian sier sentrale kilder at det vil peresenteres en ny trykkfølsom mobil på Nokia World konferansen i september. Den nye telefonen vil presenteres med Android som operativsystem.
Med det åpne operativsystemet vil det forhåpentlig vis utvikles en rekke nye applikasjoner til Nokias telefoner. Nokia lanserte nylig Ovi Store med applikasjoner til deres eksisterende mobiltelefoner, men denne løsningen har slitt med tekniske problemer og en svak liste av interessante programmer. Løsningen har derfor så langt ikke vært i nærheten av å kunne konkurrere med Apples løsning.
Det mest interessante blir muligens å se hvordan den nye telefonen vil kunne konkurere med HTC Magic og Samsung I7500. Begge disse telefonene har fungert svært de gangene Mobilen har testet dem og det vil bli interessant å se om Nokia kan makte å overgå dette.

Mer om
annonse