Til hovedinnhold

Snart kan du google med stemmen

... og søke med bilder.

Et bilde forteller mer enn tusen ord, sies det. Google tar dette ordtaket på alvor og lanserer tjenesten Search by Image for skrivebordet.

Dette innebærer at man skal kunne søke på bilder man laster inn i Googles søkemotor, for på den måten å identifisere landemerker eller hva enn man måtte ønske.

Fra mobil til stasjonær

Google har hatt denne funksjonen under navnet Goggles for mobiltelefon siden 2009, og nå tar de steget over til stasjonære og bærbare datamaskiner.

Når tjenesten blir implementert, vil man finne et kameraikon ved siden av søkeknappen og deretter laste opp bilder fra egen maskin eller fra en adresse på nett.

Search by Image skal bli lansert ganske snart på 40 språk, og samtidig skal Google lansere extensions til Chrome og Firefox som lar brukeren søke på et hvilket som helst bilde på Internett ved å høyreklikke på det.

Søk med stemmen

En annen tjeneste som Google har annonsert er Voice Search – som lar brukeren si det han eller hun søker etter i stedet for å taste det inn for hånd.

Google har etter sigende investert mye i å få stemmeteknologien til å fungere, og har over 230 milliarder fraser fra virkelige forespørsler inkludert i sitt English Voice System, slik at de kan gjenkjenne setninger folk vil si på en presis måte.

Dette er også en funksjon Google først begynte med på mobiltelefoner, og i løpet av det siste året har bruken av tjenesten økt seksdobbelt, ifølge selskapet. Hver dag snakker folk for mer enn to års varighet på Googles systemer.

Voice Search vil være tilgjengelig for brukere av Googles egen nettleser Chrome. Et mikrofonikon vil dukke opp ved den tradisjonelle søkeboksen, og man trykker enkelt og greit på knappen og spiller inn sitt søk på en mikrofon tilknyttet datamaskinen.

Hurtigere lasting

Google lanserer også en tjeneste de kaller Instant Pages, som skal gjøre navigering og nedlasting av nettsider raskere. Les mer om dette på Googles offisielle blogg.

(Kilde: Google Blog)

annonse