Til hovedinnhold

Nå kan Google fortelle om bussen er forsinket

Google Maps integrerer rutetider på offentlig transport i flere storbyer.

Nå kan man se avgangstider og annen ruteinformasjon om offentlig transport som busser og tog på Googles karttjeneste Google Maps. Den nye funksjonen heter "Live transit updates" og er foreløpig lansert i seks storbyer – fire amerikanske og to europeiske.

Fortløpende ekspansjon

Hvis man bor eller befinner seg i Boston, Portland, San Diego, San Francisco, Madrid eller Torino kan man altså gå inn på Google Maps via en PC eller en Android-telefon og få løpende oppdateringer om rutetider og om bussen eventuelt er forsinket.

Tjenesten blir levert i samarbeid med ulike buss- og togselskaper for å gi mest mulig korrekt informasjon om hvordan det ligger an med den offentlige transporten til enhver tid. Google har planlagt å ekspandere tjenesten fortløpende til andre byer i verden.

Enkel i bruk

Man går enkelt og greit inn på Google Maps og trykker på en holdeplass eller rute for å finne aktuell informasjon, som forsinkelser, rutetider og annet.

"Live transit updates" fungerer på den vanlige nettleserutgaven av Google Maps og på mobilversjonen fra Android 1.6 og oppover, mens iOS foreløpig ikke er støttet.

Uvisst i Norge

Når vi får se dette i Norge er ennå ukjent, men inntil videre kan man benytte seg av selskapenes egne skjermer med informasjon som er plassert på utvalgte bussholdeplasser i enkelte norske byer.

Ikke alle holdeplasser har slike skjermer, og derfor ville en kontinuerlig oppdatert tjeneste på Google Maps ha vært et nyttig supplement for å finne ut hvor forsinket bussen er.

Oppdatering: Etter tips fra en leser, viser det seg at Googles nye tjeneste allerede har startet et samarbeid med Kolumbus, kollektivselskapet for Rogaland fylke.

(Kilde: Google Blog)

annonse