Til hovedinnhold
NyhetGoogles eventyrlige vekst fortsetter

Google vokser i et utrolig tempo

Har nå en markedsverdi på ufattelige 1 067 000 000 000 kroner.

Fredag presenterte Google deres resultater for andre kvartal i år. På bare 24 timer økte markedsverdien til selskapet med over 122 milliarder kroner. Det er nesten like mye som Telenor er verd, norges nest største selskap.

E24 melder at selskapet steg 12,98 prosent på børsen i New York, noen som tilsvarer 68,68 dollar per aksje.

Med denne økningen ligger nå Googles totale markedsverdi på omtrent 1 067 milliarder kroner, omregnet fra 192 milliarder dollar.

Vekst tross store utgifter

Veksten i andre kvartal kommer på tross av at selskapet fylte nesten 2500 nye stillinger for å utvikle den nye sosiale tjenesten Google+. Man regner med at dette prosjektet alene har kostet 200 millioner dollar.

I fjor kunne kjempeselskapet vise til et overskudd på 1,84 milliarder dollar. Andre kvartal i år kunne Larry og Sergey, grunnleggerne av Google, slå i bordet med hele 2,51 milliarder dollar. Det er økning på 36 %.

Ekspertene ønsker Google+ velkommen:
– Dette er en avgjørende brikke for Google
Slik er Googles Facebook-konkurrent

Økning i brukere

Google største drivkraft er søketjenesten, der annonsetjenesten står for de store inntektene. Antallet brukere som klikket på annonsene økte med 18 %. I løpet av andre kvartal har Google dermed økt kostnaden for annonsørene med 12 %.

Dette er en av grunnene til at Googles inntekter i andre kvartal steg med 1,83 milliarder dollar sammenlignet med i fjor. De totale inntektene endte da på 6,92 milliarder dollar.

(Kilde: E24)

annonse