Lenovo slipper ny flaggskip-mobil under nytt merkenavn

«ZUK Z1» blir blant de første mobilene med USB-C-standarden.

Den kinesiske PC-giganten Lenovo har som kjent allerede lansert en rekke mobilmodeller, men nå prøver selskapet seg på en ny vri. Lenovo har nemlig etablert et nytt selskap som skal spesialisere seg på mobiler og nettbrett under merkevaren «ZUK».

Som blant andre nettstedet PhoneArena melder foreligger det nå nye opplysninger om den første mobilen under det nye merkenavnet, nemlig «ZUK Z1», som etter alt å dømme blir en mobil i det øvre sjiktet.

Får USB-C-standarden

Selveste sjefen for det nyetablerte selskapet, Chang Chen, skal ha lekket et bilde av ZUK Z1. Bildet ble opprinnelig lagt ut på mikrobloggtjenesten Weibo, den kinesiske utgaven av Twitter, og er mest sannsynlig ekte med tanke på hvem som gjorde bildet tilgjengelig.

Bildet avslører blant annet at mobilen kommer med den nye USB Type-C-, standarden, også kalt simpelthen USB-C, som Google i mars hevdet snart ville dukke opp på Android-mobiler. ZUK Z1 blir dermed blant de første mobilene med denne standarden.

USB Type C-kontaktene er på størrelse med mikro-USB, men har støtte for langt raskere dataoverføringshastigheter enn mikro-USB og kan tilføre enhetene langt mer strøm. Utfra bildet av mobilen ser det for øvrig også ut til at mobilen har glass på baksiden.

Stort batteri

På hver side av USB C-porten på undersiden befinner det seg tilsynelatende en høyttaler og en mikrofon. Når det gjelder andre spesifikasjoner har det tidligere kommet opplysninger som indikerer at ZUK Z1 får en Snapdragon 810-prosessor, 3 GB minne og opptil 32 GB lagringsplass.

Ellers blir batteriet visstnok vesentlig større enn på de fleste andre toppmodeller, med en kapasitet på hele 4000 mAh. Det ryktes også at skjermen er på 5,5 tommer og har 1080p-oppløsning, mens bakkameraet er på 13 megapiksler.

ZUK har for øvrig bekreftet via Weibo at de skal holde en pressekonferanse den 8. august hvor telefonen blie bli formelt avduket, så det er ikke så lenge igjen til alle tekniske spesifikasjoner blir avslørt.

Lenovo har en finger med på mange felt: Her er selskapets nye pinne-PC som skal konkurrere med Intel Compute Stick »

Les også
Dette merkelige konseptet skal bli en ekte mobil
Les også
Hva med en heftig telefon som varer i mer enn tre dager?
Les også
Nå skal Lenovo kun satse på rene Motorola-telefoner
Les også
Snart kan du trolig få kjøpt Lenovos lekre flaggskip-mobil
Les også
Denne «pinne-PC-en» blir skikkelig rimelig
Les også
Her er Lenovos nye «pinne-PC»
Les også
Kjekt å vite om USB 3.1 og Type-C
Les også
Lenovo kommer med egen strømmepuck
annonse