Denne «pinne-PC-en» blir skikkelig rimelig

Enda en aktør kaster seg ut i pinne-PC-markedet med billig modell.

De superkompakte PC-ene som stikkes inn i HDMI-porten på PC-skjermer eller TV-er, gjerne kalt «pinne-PC-er» på norsk er et av de nye produktsegmentene som virkelige er i vinden for tiden. Nå har enda et selskap kastet seg på karusellen med en variant som tilsynelatdene blir en del billigere enn konkurrentene.

Det franske elektronikkselskapet Archos er den nyeste deltakeren i pinne-PC-markedet, med sin «Arhos PC Stick». Det kunngjør selskapet i en pressemelding.

Archos PC Stick. Foto: Archos

Samme innmat som konkurrentene

Archos PC Stick byr på en firekjerners prosessor av typen Intel Atom Z3735F på 1,33 GHz, 2 GB minne og 32 GB lagringsplass med mulighet for utvidelse via et mikro-SD-kort. Den byr i tillegg på både USB og mikro-USB, og støtter Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Disse spesifikasjonene er nøyaktig de samme som på både den mye omtalte pinne-PC-en Intel Compute Stick og Lenovos nylig kunngjorte IdeaCentre Stick 300. Med ytre mål på 11,3 cm x 3,7 cm x 1,4 cm er dimensjonene også mer eller mindre de samme som hos konkurrentene.

Blir en del billigere

Ifølge pressemeldingen kommer Archos' pinne-PC imidlertid med Windows 10 ferdig installert, der de to andre i utgangspunktet leveres med Windows 8.1. Archos PC Stick leveres også med mobilutgavene av Word, Excel og PowerPoint ferdig installert. Den viktigste forskjellen mellom Archos' produkt og konkurrentene er nok imidlertid prisen.

I USA vil utsalgsprisen nemlig ligge på kun 99 dollar. Den norske prisen foreligger riktignok ikke ennå, men med tanke på at Intels og Lenovos produkter ligger på henholdsvis 1380 kroner og 1300 kroner, kan det tenkes at Archos modell vil ligge et par hundrelapper lavere i Norge.

Her er en nyttig app til pinne-PC-ene: «Intel Remote Keyboard» gjør det enkelt å bruke mobilen som fjernmus- og tastatur »

Les også
Her er Asus' første pinne-PC
Les også
Lenovo slipper ny flaggskip-mobil under nytt merkenavn
Les også
Denne knøtte-PC-en kjører Android Lollipop
Les også
Her er Lenovos nye «pinne-PC»
Les også
Med denne appen kan du bruke mobilen som mus og tastatur
Les også
Microsoft og iBall kommer med en pinne-PC
annonse