Rykte

Dette merkelige konseptet skal bli en ekte mobil

Lenovo lanserer trolig ZUK Z2 allerede neste uke.

I juli i fjor meldte vi at PC- og mobilprodusenten Lenovo hadde etablert et nytt selskap som skal spesialisere seg på mobiler og nettbrett under merkevaren «ZUK». Den første modellen, ZUK Z1, ble en ganske lekker og velutstyrt sak, og nå kan oppfølgeren være rett rundt hjørnet.

GSMArena melder nemlig at ZUK-sjefen nylig avslørte en ny modell på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo. Navnet ble ikke nevnt, men det skal etter all sannsynlighet dreie seg om Z1-oppfølgeren, som visstnok får navnet Z2 Pro.

Slippes trolig neste uke

Den kinesiske lanseringsdatoen til telefonen skal være allerede 21. april, altså på torsdag neste uke.

Slik ser telefonen uten og med toppen vridd.

Samtidig skal spesifikasjonene til telefonen også ha blitt bekreftet via testverktøyet AnTuTu. Telefonen ser ut til å få en Snapdragon 820-prosessor, full HD-oppløsning, opptil 4 GB minne og 32 GB lagringsplass. Hovedkameraet får 13 megapiksler, og frontkameraet skal by på 8 megapiksler.

Roterende topp

Telefonen skal leveres med Android 6.0.1 ut av boksen. Som vi meldte i november i fjor skal ZUK Z2 ifølge ryktene også by på et ganske spesielt designgrep, nemlig en roterende topp med kameradel.

Tanken bak dette er trolig å levere langt bedre optikk og høyere oppløsning sammenlignet med de lavoppløste, enklere frontkameraene på de fleste av dagens mobiltelefoner. Dermed skal altså selfie-bildene bli mye bedre. Det er uvisst om den roterende delen også skal by på øvrig funksjonalitet.

Ingenting er altså blitt offisielt kunngjort, men neste uke vil vi som sagt trolig vite langt mer.

Lenovo har nylig lansert et heftig nettbrett: Lenovo Yoga Home 500 har en fullverdig PC på innsiden »

Les også
Lenovos nye mobil-flaggskip har 6 GB minne
Les også
Lenovos ZUK Z2 får roterende topp
Les også
Snart kan du trolig få kjøpt Lenovos lekre flaggskip-mobil
Les også
Lenovo slipper ny flaggskip-mobil under nytt merkenavn
annonse