Tek.no

Nyhet

Apple overrasker med ny lansering neste uke. Dette tror vi kommer

Montasje, Apple/Carlos Guerra/Tek.no
Niklas Plikk
20 Mar 2018 06:06

Neste uke kommer det nye Apple-produkter. Apple har invitert til en lansering den 27. mars, litt ut av det blå, og alle rykter peker mot nye nettbrett og trolig en ny MacBook Air. Men det er sjelden vi blir invitert til mindre lanseringer, og denne gangen har også vi fått eninvitasjon. Kan det bety at en ny iPhone SE også er på vei?

La oss se på hva ryktebørsen sier vi bør satse pengene på, og hva som trolig blir utsatt til Apple-lanseringen den 4. juni, eller kanskje helt til september-lanseringen.

Her er våre spådommer for Apple-lanseringen den 27. mars

Usikkert: Ny iPhone SE

Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Hvis du allerede har lest om våre spådommer til WWDC i juni kjenner du igjen denne.

Markedet er modent for en oppdatert versjon av iPhone SE, som sist gang ble sluppet i 2016. Ryktebørsen sier at iPhone SE 2 er på vei, men om det blir den 27. mars, eller WWDC, eller enda senere, er ikke godt å si.

Blir modellen en variant som i hovedsak baserer seg på dagens eller eldre maskinvare i ny forpakning kan det gi mening at den dukker opp nå. Blir den derimot basert på neste generasjon toppmodeller fra Apple må vi antakeligvis vente til høstlanseringen. Det er i hovedsak høsten som nevnes som tidspunkt for de tre nye X-modellene, som også inkluderer en enda større variant enn dagens.

Usikkert: Ny Apple Pencil

Slik ser invitasjonen fra Apple ut. Er det håndtegnede eplet et tegn på at de skal lansere en ny Apple Pencil, eller en ny iPad Pro?
Apple

Det har ikke versert så mange rykter om dette, men invitasjonen Apple har sendt ut har gitt oss et lite hint: Vil de slippe en ny smartpenn? Eple-logoen i invitasjonen ser ut til å være håndtegnet, og invitasjonene pleier alltid å gi et hint om hva de skal lansere. Det kan naturligvis tenkes at håndtegningen bare hinter om at dette er skolerelatert, men man vet jo aldri.

Skulle de slippe en ny Apple Pencil blir det neppe så mye fokus på mer avanserte sensorer, den er allerede avansert nok, men heller på kompatibilitet. Kanskje de kan gjøre så pennen også kan fungere som en vanlig stylus til vanlige iPader, så den ikke bare fungerer på iPad Pro-modellene. Eller kanskje en ny versjon av pennen kan få støtte for å tegne på berøringsflaten til selskapets bærbare Macer, som er kjent for å ha gigantiske berøringsflater.

Om de også kan justere ned prisen på Apple Pencil hadde nok mange designere blitt lykkelige. Over 1000 kroner for en smartpenn som bare fungerer med Apples dyreste nettbrett er rimelig stivt.

Litt usikkert: Ny MacBook Air

MacBook Air har sett ut som dette i mange år. Nå er trolig tiden inne for redesign. Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

I forrige uke skrev vi at ryktene om en billigere MacBook Air virker sannsynlige. Dagens MacBook Air begynner å bli sliten både på design og innmat, der kanskje spesielt skjermen begynner å nærme seg helt utdatert.

Da spådde vi at det virket nokså sannsynlig at Apple ville vise frem en MacBook Air på WWDC. Nå som Apple har avslørt enda en lanseringsdag allerede neste uke, er det imidlertid mer sannsynlig at de bruker dette eventet til å lansere en oppgradert, men billigere, variant av MacBook Air.

Apple-lanseringen neste uke skjer tross alt på en skole i Chicago, og det virker som fokuset vil være på produkter som kan hjelpe til i utdanning. Da passer det fint inn med både en billigere MacBook Air og kanskje nye nettbrett.

Ganske sikkert: Ny iPad Pro

Slik vil iPad Pro se ut, skal vi tro konsepttegningen til designeren Carlos Guerra. Illustrasjon: Carlos Guerra

For omtrent nøyaktig et år siden fikk vi en ny, gammel iPad. Litt som med iPhone SE for to år siden brukte Apple designet til en gammel modell, en iPad Air, til å dytte inn ny og oppgradert maskinvare. Resultatet var en knallgod, men litt kjedelig, iPad, til en rekordlav pris.

En ny iPad Pro har vi imidlertid ikke sett siden sommeren 2017, så her kan det hende det skjer noe. Apples nettbrett har blitt hyppig brukt i skoler de siste årene, og etter den enorme iOS 11-oppdateringen til iPad som virkelig gjorde det til en PC-konkurrent, er tiden inne for oppgradert maskinvare.

Ryktene om en ny iPad Pro dukket opp i januar da det ble oppdaget at kildekoden til iOS 11.3 refererte til et produkt kalt «Modern iPad». Kodenavnet til iPhone X var «Modern iPhone» før den ble lansert, så ryktebørsen tror naturligvis at dette betyr at den kommende iPaden vil ha ansiktsopplåsning og tynnere rammer. Det er også naturlig å tro at den vil bruke enten A10- eller A10 Bionic-prosessoren til Apple, eller kanskje noe enda spenstigere.

Svarene får vi uansett den 27. mars, hvor vi vil være til stede i Chicago for å rapportere om alt nytt som slippes.

Les også
Apple gir deg nå advarsler hvis du bruker gammel programvare
annonse

Les også