Satser på slitesterke smartmobiler

Nye CAT B15 er beregnet på både friluftsmennesker og industriarbeidere.

Mobilen.no / Barcelona: Selv om produsenter som Sony har begynt å lage helt vanntette mobiltelefoner, må du over på såkalte "ruggedized" telefoner for å finne produkter som virkelig tåler juling. Cat er mest kjent for å lage gravemaskine og tunge anleggsmaskiner, men står også bak en serie med mobiltelefoner som tåler hardhendt behandling.

På Mobile World Congress-messen i Barcelona denne uken lanserte selskapet en helt ny modell, Cat B15. Telefonen skal ifølge produsenten være den mest slitesterke og robuste enheten som er tilgjengelig på markedet i dag. Den skal tåle fall fra 1,8 meter, og den kan senkes én meter ned i vann i 30 minutter. Den er også støvtett og skal være ripebestandig.

Cat skriver i en pressemelding at telefonen retter seg mot alt fra friluftsmennesker til industri- og bygningsarbeidere, det vil si alle som ser etter en telefon som tåler fall, støt, vann og støv. Telefonen benytter Android 4.1.

Kraftigere innmat

Telefonen har en 4-tommers berøringsskjerm som kan brukes med våte fingre, og i motsetning til mange andre lignende produkter har denne modellen forholdsvis gode tekniske spesifikasjoner – selv om den ikke kan måle seg med de aller kraftigste modellene. Men en 1 GHz tokjerneprosessor er likevel mer enn hva du finner i blant annet Cats tidligere modeller, eller konkurrerende modeller fra blant andre JCB.

– Vi har sterk tro på at Cat-telefoner kommer til å fremme populariteten og veksten av det underforsynte globale markedet for robuste enheter, og ambisjonen vår er å være den ledende robuste telefonen globalt innen 2015, sier Dave Floyd, teknologisjef i Bullitt Mobile – som sitter på rettighetene til å produsere telefoner for Caterpillar under Cat-navnet.

Støtdempende gummi og sølveloksert aluminum skal beskytte telefonen og gjøre den mer slitesterk.

På Cats stand på Mobile World Congress fikk vi opplyst at telefonen skal være tilgjengelig i Norge om rundt fire uker.

Les også om at Cat nå satser på å styrke sin posisjon innenfor robuste mobiltelefoner i Norge og resten av Norden.

Les også
Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung
Les også
Tidligere Nokia-ansatt vil lage markedets tøffeste mobiler
Les også
– Denne mobilen er rettferdig
Les også
Lar deg skille arbeid og fritid på mobilen
Les også
Produsent av bulldozer-mobiler satser i Norge
annonse